'Erdoğan protokolününe izin vermeyiz'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, AKP'nin her yerde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin protokolünü hiçe saydığını ifade ederek, "Recep Tayyip Erdoğan protokolünü uygulamaya çalışıyorlar. CHP olarak buna izin vermeyiz" dedi.

Yayınlanma: 16.08.2011 - 12:20
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Hacı Bektaş-ı Veli'yi anma töreninde yaşanan protokol krizini değerlendirdi.

Oran, anma etkinliğine siyaset yapmama kararıyla geldiklerini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının da siyasi içerikli olmadığını ifade etti. Kendilerine gelen etkinlik programında Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının son sırada yer aldığını, sabah anons edilen programda da aynı sıralamanın bulunduğunu anımsatan Oran, şunları dedi:
"O anonstan sonra benim de dikkatimi çekti; Bakan beyin önünde bir hareketlilik oluştu. Sonra da bir anonsla genel başkanımızın konuşmasının öne alındığı duyuruldu. Bu aslında bir sürpriz değil. Ama dine, muhafazakarlığa önem verdiğini söyleyen, onun üzerinde siyaset yapan bir partinin hiç olmazsa Ramazan ayında vatandaşın, inançlarına, düşüncelerine saygılı olması, bunları bir siyaset malzemesi haline getirmemesi gerekir. Ama bunu yapıyorlar. Her yerde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin protokolünü hiçe sayıyorlar. Recep Tayyip Erdoğan protokolünü uygulamaya çalışıyorlar. CHP olarak buna izin vermeyiz. Bugün de vermedik."

Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki üzüntüsünü ve tepkisini Bakan Günay'a ilettiğini kaydeden Oran, Bakan Günay'ın "Ben hükümet adına buradayım, o yüzden protokolde üstteyim" sözlerine de, "Protokol çok net Anamuhalefet partisi başkanı her bakandan önce geliyor. Sonuçta bu bir protokol krizi. Biz de bu protokolün çiğnenmesine müsaade etmeyeceğiz" yanıtını verdi. Oran, AKP'nin "Ben çoğunluk partisiyim, istediğimi yaparım" dayatması içinde olduğunu dile getirirken, CHP'li Hacı Bektaş Belediye Başkanının konuşma sırasını değiştirirken baskı altında, bu yönde bir karar verdiğini düşündüğünü ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler