'Erdoğan’ı 8.5 yıl dinlemişler... Fuat Avni’yi merak mi ediyorsunuz?'

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Amerikan istihbarat kurumu Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından 8.5 yıl boyunca 24 saat dinlendiğini iddia etti. Bu konudaki belgeleri gördüklerini savunan Aksünger, “Fuat Avni’yi de merak mı ediyorsunuz bundan sonra” diye sordu.

Yayınlanma: 11.07.2015 - 05:18
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 8.5 yıl süresince yabancı istihbarat birimleri tarafından dinlendiğini iddia etti.

Dinlemeye ilişkin belgeleri gördüğünü dile getiren Aksünger, CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında Erdoğan’ın Amerikan istihbarat kurumu Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından 8.5 yıl boyunca 24 saat dinlendiğini iddia etti. İnternet güvenliği konusunu değerlendiren Aksünger, “casus bilgisayar yazılımlarının” önlenmesinin kolay olmadığını vurgulayarak, “artık dünyanın başı belada” dedi. Aksünger, “Amerikan kıtası ile Avrupa kıtasını birleştiren tüm büyük optiklerin geçtiği yer İngiltere’den çıkıyor. Ve Silikon Vadisi’ndeki firmaların yüzde 90’ı NSA ile çalışıyor ve bunlara ‘arka kapı’ açmış. Yani, tüm verileri çekebiliyorlar. Bugün bilgisayarlardaki her şeyi çekebilecek hale gelmişler. Erdoğan’ı 8.5 sene boyunca 24 saat boyunca dinlemişler. Biz bu belgeleri gördük. Süleyman Şah ile ilgili Alman Focus dergisi ‘Bunu NSA yaptı’ dediğinde altına ciddi şekilde bakmak lazım” dedi. Aksünger, “Eğer Süleyman Şah Türbesi ile ilgili konuşmalar, Hakan Fidan, diğer başbakan yardımcısı arkadaşların konuşmaları NSA tarafından bir yerlerle yansıtılmışsa bilgilerin hepsi onlarda vardır zaten. Fuat Avni’yi de merak mı ediyorsunuz bundan sonra?” diye sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler