Erdoğan'ın gösterdiği İsmet İnönü fotoğrafına CHP'li Ağbaba'dan başka fotoğrafla yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin Kızılcahamam kampının kapanışında yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün elinde ABD bayrağı ile çekilen fotoğrafını gösterip CHP'ye ve İsmet İnönü'ye yönelik sert eleştirilerde bulundu. İnönü'nün elindeki Türk bayrağının görünmediği kare ile ilgili CHP Genel Başkanı Veli Ağbaba aynı dakikalarda çekilen başka fotoğrafla yanıt verdi.

Yayınlanma: 08.10.2018 - 13:15
Abone Ol google-news


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Kızılcahamam kampının kapanışında yaptığı konuşmada İsmet İnönü’nün elinde ABD bayrağı ile çekilmiş fotoğrafını göstererek CHP’ye ve İnönü’ye sert eleştirilerde bulundu. Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gösterdiği fotoğrafta İsmet İnönü'nün elindeki Türk bayrağı gözükmüyordu.

Erdoğan, İnönü’nün elinde Türk ve ABD bayrağı tuttuğu bir fotoğrafını göstererek “İşte görüyorsunuz, elindeki bayrak dikkat edin Türk bayrağı değil. Elindeki bayrak Amerika. Bu da İnönü. Bunların geçmişi hep böyle. Dün neydi ki bugün ne olacak? Yaptıkları iş bu. Bunu elinde niye taşıyor? Bu bir teşekkürname, bunun için taşıyor” ifadelerini kullandı.

‘Erdoğan’a yanıt CHP’li Veli Ağbaba ‘dan geldi’

CHP Genel Başkan yardımcısı Veli Ağbaba aynı anlarda çekilmiş bir başka fotoğraf karesiyle sosyal medya hesabından Erdoğan’na cevap verdi. Veli Ağbaba Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Başkanlık hayaliyle parlamenter demokrasiyi yok etmek isteyenlerin, her sıkıştıklarında Dünya siyasi tarihinde kendi iktidarını demokratik yollarla devreden,tek partili yaşamdan çok partili yaşama geçişi kendi elleriyle gerçekleştiren İsmet Paşa’ya laf söylemeleri ne kadar acı” diye yazdı. 



<haber-dikey:1104914,1105578,1105632>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler