Erdoğan'ın müjdesi Diyanet’e zırhlı Mercedes

Gün içinde ‘müjde duyabilirsiniz’ diyen Erdoğan, makam aracı tahsis ettiğini açıkladı.

Yayınlanma: 21.05.2015 - 21:02
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Adıyaman’da katıldığı toplu açılış töreninde “Yarın (bugün) Diyanet İşleri Başkanımızla alakalı bir müjde duyabilirsiniz” sözlerinin altından Diyanet’e yeni makam aracı tahsisi çıktı. Erdoğan canlı yayında yapacağı sürprizini açıkladı. Erdoğan, “‘Arkadaşlar ne olur bunu açıklamayın dedi.. Tamam açıklamayım dedim de, siz bunu sır olarak tutabilecekmisin dediler ama maalesef sizden bunu duyunca demekki bu sır olmaktan çıkmış. Diyanet başkanımıza yapılan nezaketsizliğe bizler bir jest yapalım dedik, bu sabah sayın diyanet işleri başkanımla görüştüm ve mütabık kaldık. Diyanet İşleri Başkanı’na köşk envanterinden zırhlı bir mercedes vereceğiz” dedi.

Dün akşam katıldığı bir canlı yayında gündemi ilişkin soruları yanıtlayan Erdoğan, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerin bir kırılma süreci olduğunu belirterek, HDP’nin barajı aşamaması durumunda çözüm süreci için görüşmelerin devam edebileceğini söyledi. Erdoğan, STK veya siyasi parti olarak HDP ile sürecin devam edebileceğini belirterek, “Barajı aşamadıkları taktirde görüşülmesi gerekirse hükümet kararı verir. İlla görüşeceksin diye bir şart yok. O günün şartlarına göre belirlenir” dedi.

B ve c planımız var

Erdoğan, “İmralı ile görüşme yapılamıyor” iddialarına yönelik, “İmralı’nın ne zaman görüşme yapacağı yönetmeliklerle belli. Ailesi ziyaret edebiliyor. Milletvekillerine müsade veriliyor. Devlet de istihbarat teşkilatıyla gerektiğinde görüşüyor. Bunların ne zaman olacağını dağ belirleyemez. ‘Bu durum ateşkesin bitmesi anlamına gelir’ diyorlar. Sen kimsin” yanıtını verdi. Erdoğan çözüm süreciyle ilgili, “Hukuk çiğnendiği anda b ve c planlarımız var” değerlendirmesini yaptı. HDP’nin barajı aşamaması durumunda “Türkiye’nin tüm güçleri, görevinin ne olduğunu bilir” diyen Erdoğan, “Mal güvenliğini sağlamakla görevliyiz. Emniyetimiz, ordumuz, milletimiz asla prim vermeyecektir. Böyle bir adım atacak olurlarsa bedelini ağır öderler” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler