Erdoğan'ın reklamcısı TRT'yi dolandırdı mı?

CHP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kampanlarını da yürüten Erol Olçok'un TRT'yi 6 milyon lira dolandırdığı iddiasını Meclis'e taşıdı.

Yayınlanma: 14.07.2014 - 09:14
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, TRT'nin en son ve halen geçerli televizyon ve radyo yayınlarına ait reklam zamanlarını satışa çıkardığı ihale sözleşmesinin imzalandığı tarihten 11 Temmuz 2014 tarihine kadarki dönemde fiilen elde ettiği toplam gelir tutarını sorarken, "Reytinglerde şike yapıldığı iddiasıyla Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen reyting soruşturması sonucu hazırlanan iddianamede müşteki olarak yer alan TRT'nin bir yapım şirketi tarafından yaklaşık 6 Milyon TL dolandırıldığı ile ilgili bir dava var mıdır?" dedi.

Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, TRT'nin en son ve halen geçerli televizyon ve radyo yayınlarına ait reklam zamanlarını satışa çıkardığı ihale sözleşmesinin imzalandığı tarihten 11 Temmuz 2014 tarihine kadarki dönemde fiilen elde ettiği toplam gelir tutarını sordu.

TRT'nin en son ve halen geçerli televizyon ve radyo yayınlarına ait reklam zamanlarını satışa çıkardığı ihalenin hangi tarihte sonuçlandırıldığını soran Tanrıkulu şu sorulara cevap aradı:

"İhaleyi hangi firma / firmalar kazanmıştır?, İhale sonucu imzalanan sözleşme süresi ne kadardır? TRT'nin en son ve halen geçerli televizyon ve radyo yayınlarına ait reklam zamanlarını satışa çıkardığı ihale sözleşmesinin imzalandığı tarihten 11 Temmuz 2014 tarihine kadarki dönemde fiilen elde ettiği toplam gelir tutarı ne kadardır?

11 Temmuz 2014 tarihi itibarıyla ihale sözleşmesi imzalanan firmadan/firmalardan TRT'nin tahsil edemediği gelir bedeli bulunmaktaysa toplam tutarı ne kadardır?

Reytinglerde şike yapıldığı iddiasıyla Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen reyting soruşturması sonucu hazırlanan iddianamede müşteki olarak yer alan TRT'nin bir yapım şirketi tarafından yaklaşık 6 Milyon TL dolandırıldığı ile ilgili bir dava var mıdır?

Yaklaşık 6 Milyon TL'lik zarar tazmin edilmiş midir?

2011 yılında Arter Reklamcılık şirketine verilen TRT reklam ihalesinden dolayı Ankara 17. Asliye Ticaret Mahkemesi´nde TRT tarafından 19.12.2012 tarihinde açılan bir alacak davası var mıdır?

Söz konusu davaya konu olan alacak tutarı ne kadardır?

Arter Reklamcılık şirketine 19 Aralık 2012 tarihinden sonra TRT tarafından başka bir ihale verilmiş midir? Verildiyse ihale veya ihalelerin sözleşme bedel/bedelleri ve konu/konuları nelerdir?

Arter Reklamcılık şirketine 19 Aralık 2012 tarihinden sonra TRT dışında kalan kamu kurum ve kuruluşlarından ihale/ihaleler verilmiş midir; verildiyse ihale veya ihalelerin sözleşme bedel/bedelleri ve konu/konuları nelerdir? Arter Reklamcılık şirketinin sahibi ve ortakları kimlerdir?" (ANKA)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler