'Erdoğan'ın yakınmaya hakkı yok'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, AKP döneminde kredi kartı patlaması yaşandığını, kart sayısının yüzde 900'ün üzerinde arttığını ileri sürerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kredi kartından yakınmaya hakkı olmadığını savundu.

Yayınlanma: 19.07.2013 - 11:46
Abone Ol google-news

CHP'li Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın vatandaşlara "Kredi kartı kullanmayın" dediğini ancak yurttaşların hayatını borçsuz idame ettirecek geliri olmadığını öne sürdü.

"10 bin dolar kişi başına geliri olan bir ekonomide 2 milyon 677 bin kredi kartı sahibi kanuni takipte ya da icrada, hacizde olur mu" ifadesini kullanan Toprak, 2002 sonunda yaklaşık 6 milyon olan kredi kartı sayısının bu yıl itibarıyla 56,4 milyona yükseldiğini savundu.

Toprak, "AKP döneminde kredi kartı patlaması yaşanmış, kart sayısı yüzde 900'ün üzerinde artmış, bu tablonun sorumlusu bizzat kendisi olan Başbakanın bundan yakınmaya hakkı yok" değerlendirmesinde bulundu.

Geçen yıl itibariyle kredi kartıyla yapılan harcamaların toplamının 361,3 milyar lira olduğunu, bu yıl ise harcama tutarının 5 ayda yüzde 165,3 milyar liraya ulaştığını, rakamın yıl sonuna kadar 500 milyar lirayı bulacağını belirten Toprak, insanların birkaç kredi kartını birden kullanarak yaşamlarını sürdürmeye çalıştığını iddia etti.

Toprak, şunları kaydetti:

"Başbakan, Hükümetin başında, iktidarda kendisi yokmuş gibi sürekli eleştiriyor, tepki gösteriyor. Halka 'kart almayın, borç almayın, kredi almayın' derken, bankalara da komisyon aldıkları, faiz aldıkları için kızıyor. Bu tabloyu düzeltecek tüketiciyi, borçlu vatandaşı, mağduriyetten kurtaracak yasaları çıkartmak, kendi görevi. TBMM'de çoğunluk kendisinde. Bizim getirdiğimiz tüm önerileri reddediyorlar. Tüketici Hakları Yasası'nı yıllardır TBMM gündemine getirmeyen kendisi. Meclis tatile girdikten sonra getiren de yine kendisi."

Toprak, tüketici kredilerinin 5-12 Temmuz döneminde, 1 milyar 766 milyon lira artışla 226 milyar 814 milyon liraya yükseldiğini ileri sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler