Erk Oyunları

Robert Harris'in The Ghost romanından uyarlanan politik gerilim, İngiltere'nin Irak Savaşı'ndaki Amerikan yanlısı tutumuna gönderme yaparak ABD ve İngiltere'nin dış politikasını başarıyla eleştiriyor.

Yayınlanma: 16.06.2011 - 21:03
Abone Ol google-news

Robert Harris’in The Ghost romanından uyarlanan politik gerilim, İngiltere’nin Irak Savaşı’ndaki Amerikan yanlısı tutumuna gönderme yaparak ABD ve İngiltere’nin dış politikasını başarıyla eleştiriyor.

İngiltere eski başbakanı Adam Lang’ın anılarını yazmak üzere yayınevince yüksek bir ücretle tutulan hayalet yazar politikacının malikanesinin bulunduğu deniz kasabasına gider. Başbakanın anıları üstünde uzun süredir çalışan Macara’nın bedeni Lang’la şiddetli biçemde tartıştığı gecenin ardından kumsalda bulunmuştur. Adam Lang’la otoriter karısı Ruth ve çekici sekreteri Amelia arasındaki ilişkiyi, politikacının geçmişini, gençlik ve üniversite yıllarını çözmeye çalışan hayalet yazar Lang’ın on yıllık başbakanlığı süresince ABD hükümetinin aleyhine olacak hiç bir karar almadığını ayrımsar. Bir süre sonra yasa dışı adam kaçırmaktan ve onlara işkence yapmaktan ötürü suçlanan Lang’a Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi soruşturma açar.

Kendisinden önce öldürülen Macara’nın izlerini süren hayalet yazarın keşfettiği bulgular onu entrika dolu bir devletlerarası komplonun içine taşıyacaktır. Adam Lang’la İngiltere eski başbakanı Tony Blair’e, Irak Savaşı’nda ABD-İngiltere dayanışmasına gönderme yapan film, paranoya ve güdümleme ustası Roman Polanski’nin adeta yeniden bir doğuşu. Polanski, gerilimin ustası Alfred Hitchcock’un filmlerini aratmayacak bir politik gerilim gerçekleştirmiş.

Filmin Özel Bölümler’inde set görüntüleri, yaratıcı ekiple söyleşiler, fragmanlar var.

The Ghost Writer (Hayalet Yazar)

Yönetmen:Roman Polanski

Oyuncular: Ewan McGregor, Pierce Brosnan, Olivia Williams, Kim Cattrall, Tom Wilkinson, Timothy Hutton, Eli Wallach/

2010, 88 dakika, Tiglon.

Format: Dvd, Vcd.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler