Erkan Baş, Cumhuriyet.com.tr canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu

Erkan Baş, Cumhuriyet.com.tr canlı yayınında gündemi değerlendirdi.

Yayınlanma: 10.02.2021 - 20:59
Erkan Baş, Cumhuriyet.com.tr canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu
Abone Ol google-news

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Cumhuriyet.com.tr'nin Youtube, Facebook ve Twitter hesaplarında yapılan canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı.

Baş, Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan Melih Bulu'nun AKP içinde bile değeri olmadığını değeri olsa zaten AKP'de vekil olacağını vurguladı.

Erkan Baş'ın konuşmalarından satır başları şöyle:

"Yoksulların ezilenlerin parlamentoda sesi olmaya çalışıyoruz. Parlamento dışında direnişlerin, insanlarımızın yanındayız.

Türkiye'de Cumhur İttifakı bir baskı ile iktidarda kalmaya çalışıyor. Örneğin polis, jandarma, asker ile sesini çıkaran herkese güç gösteriyorlar. Milletvekilleri tutuklandı, belediye başkanları tutuklandı. Kolluk kuvvetleri ve mafya çete bağlantıları ile insanları korutuyorlar.

Pandemi başladığında bir infaz indirimi tartışması yapılmıştı. Politik suçlar hariç çoğu kişi çıkarıldı. Dışarı çıkan bu çetelerinde yaptıkları görüyoruz. Olay esası boyun eğmezseniz, teslim olmazsanız sizi şiddet ile sustururuz. Buradaki asıl hedef toplumu susturmaya çalışmak. İktidar söylediklerinin arkasında bile duramayan insanlarla dolu.

"AKP'YE VEKİL OLAMAYAN ADAMI REKTÖR ATADILAR"

Boğaziçi'nde yaşananlar iktidarın ben bu memlekette her istediğimi yaparım deme şekli. Melih Bulu'nun eğer değeri olsa şu an AKP'de milletvekili olmuştu. Kendi partilerinde bile değerlendirmedikleri ismi Boğaziçi Üniversitesi'ne atadılar. Bütün yurttaşlarımıza şu çağrıyı yapmak istiyorum. Tüm Türkiye'nin şunu kavraması gerek. Ülkedeki özgürlükler mücadelesi öğrenciler ve akademisyenlere yüklenmemeli. AKP şu anki direnişi gürültü ile geçiştirmeye çalışıyor.

Üniversite öğrencileri üniversitemizde bir AKP memurunu istemiyoruz diyor ve haklılar. Biz tutuklanan arkadaşlarımız için tüm mücadeleyi veriyoruz.

Milletvekili kimliğimi dışarıda bırakarak yurttaşların yanına gidiyorum. Tüm yurttaşlar iktidardan bıkmış durumda. AKP'ye karşı uzlaşarak, fazla zorlamayalım, bazı ifadeleri o kadar çok söylemeyelim yaklaşımları ile iktidarı kuvvetlendiriyorlar. Bu iktidar işçi emekçi düşmanıdır.

"İŞÇİLER İKTİDARA GELMELİ"

Türkiye halkları artık çıkış arıyor. Her geçen gün koşullar daha da karanlıklaşıyor. İktidarın saldırgan tutumu ile halkı yoksullaştırması arasında net bir ilişki var.

İktidar ve kolluk kuvvetleri her durumda patronların yanında yer alıyor. Türkiye’de insanların açlık, yoksulluk talebi arttıkça iktidar o kadar kişiyi terörist ilan ediyor. Tüm bu yaşanan baskı ortamının yoksulluk ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Bu ülkeyi sırtında işçilerin iktidarda olmasını istiyorum."

Yayını tekrar izlemek için tıklayınız


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon