Erkeklerden kürtaj protestosu

Bir grup erkek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kürtajla ilgili açıklamalarını protesto etmek için Taksim'de eylem yaptı.

Yayınlanma: 10.06.2012 - 15:34
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kürtaj ve sezaryenle ilgili açıklamalarına tepki gösteren yaklaşık 50 erkek, Beyoğlu Tünel Meydanı'nda toplandı. "Kürtaj yasağı kadına şiddettir" pankartı açan erkek eylemciler, "Ataerkil sömürüye son", "İnsanlığa değil erkekliğe ihanet et!", "Hiçbirimizin spermi kadın hayatından daha önemli değildir" ifadelerinin yer aldığı dövizler taşıdı. İstiklal Caddesi'ne çıkan eylemciler buradan Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında, "Kürtaj yasağı cinayete eşittir", "Erkek devlet, elini hayatımızdan çek", sloganları atan eylemcilere yoldan geçen kadınlar, alkışlarla destek verdi.

Focushaber'in haberine göre, Taksim Meydanı'nda grup adına açıklama yapan Levent Pişkin, "AKP ve destekçileri daha fazla zorunlu hamilelik istiyor. Daha fazla ucuz emek gücü istiyor. Vasıfsız genç çalışanların sayısının artmasını ve emeklilik hakkını elde edenlerin sayısının azalmasını istiyor. Sömürü düzenini çocuk ve genç işçi emeği üzerinden tekrar inşa etmek istiyor. Devlet cinsiyet eşitliği istemiyor. Sistematik bir şekilde durmaksızın artan kadın cinayetleri konusunda, devlet, en küçük bir politika geliştirmiyor. Tecavüzcülerin sırtını sıvazlıyor. Yargı makamları tecavüz ve cinsel şiddet suçlarına her gün yeni bir gerekçe uyduruyor. Kürtaj yasağı, kadına yönelik erkek ve devlet şiddetidir. Bu şiddete, bu suça ortak olmuyoruz" dedi.

Eylem, açıklamanın ardından olaysız sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler