Eroğlu: Basit bir Gezi Parkı'ndan neler çıkarıyorlar!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu gezi parkı olayları ile ilgili yaptığı açıklamada; "Basit bir Gezi Parkı'ndan dolayı neler çıkarıyorlar" dedi.

Yayınlanma: 08.06.2013 - 18:25
Abone Ol google-news

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Taşköprü İlçesi’ndeki açılış ve temel atma törenine katıldı. Taksim Gezi Parkı olayları hakkında açıklamalarda bulunan Eroğlu, en çevreci hükümetin Ak Parti hükümeti olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, "Gezi Parkı olaylarında dış tahrikler var. Bütün bunların sebebi ekonomiktir. Çevre meselesi değildir. Yapılan çalışma bütün belediye meclisi üyelerinin kararıyla Taksim’deki trafiğin yolun altına alınmasıyla ilgili bir çalışmadır" dedi.

"En çevreci hükümetiz"

Vali Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, ardından il koordinasyon toplantısına katıldı. Toplantı sonrası Ak Parti Kastamonu İl Teşkilatında konuşan Bakan Eroğlu, konuşmasına, "Basit bir Gezi Parkı’ndan dolayı neler çıkarıyorlar" diye başladı. Eroğlu şunları söyledi:

"Maksadın ağaç olmadığını söylediler. Çünkü ağaçlandırma konusunda, çevre konusunda hiçbir hükümet bu güne kadar bizimle yarışamaz. Geçmişte yılda 70 bin hektarlık alanda ağaçlandırma çalışması yapılırken, biz bunu 500 bin hektara çıkardık. Son 10 yılda toprakla buluşturduğumuz fidan sayısı 2 milyar 711 milyon adettir. Tabiatı koruyan, ağaçlandırmada destanlar yazan hükümetiz. En çevreci hükümet bizim hükümetimizdir. Bunlarda tamamen dış tahrikler var. Ak Parti Türkiye’de muhteşem bir dönüşüm sağlamıştır."

"Osmanlı Devleti için önemi hadisenin sebebi oldu "

Bugünkü Gezi Parkı’nda Topçu Kışlası’nın olduğunu belirten Bakan Eroğlu, "Sultan Abdülhamit Han ’Biz bütün borçlarımızı ödeyeceğiz’ deyince bütün dünya telaşa kapıldı. Topçu Kışlası’nda 31 Mart diye Osmanlı Devleti için önemli bir hadisenin sebebi oldu. Bütün bunların sebebi ekonomiktir. Çevre meselesi değildir" dedi:

Gezi Parkı’nda kesilen ağaç olmadığını ileri süren Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"3-5 tane ağaçtan 2 tanesi kesilmiş. Miadını doldurmuş, 3 tane ağaç da başka bir yere taşınmış. Gezi Parkı’nda bir işlem başlamış değilken öyle bir hadise çıktı. Biz uyanık olmazsak, tarih tekerrür eder. Bu yüzden lütfen 31 Mart vakasını hatırlayın. Türkiye güçlendikçe önünü kesmek için her türlü manayı koymaya çalışıyorlar."

 

"Halkın yüzde 90'ı 2b yasasından memnun"

Toplu açılış ve temel atma töreni için Kastamonu’da bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2B yasasıyla ilgili taleplerin değerlendirilip, değerlendirilmeyeceğine ilişkin soruyu yanıtladı. Bakan Eroğlu, "2B yasasını çok güzel bir şekilde çıkarttık. Vatandaşlarımız mutlu, çünkü tapularını veriyoruz. Bazısı ise muhalefetin tahrikleriyle bundan, bu güzel çözümden rahatsızlık duyabilir. Bir problem varsa onu da çözeriz. Halkın yüzde 90’ı 2B yasasından memnun" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler