Eroğlu-Hristofyas görüşmesi sona erdi

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın Kıbrıs müzakereleri kapsamından yaptığı ve ''Yönetim ve Güç Paylaşımı'' konusunun ele alındığı görüşme sona erdi.

Yayınlanma: 02.08.2011 - 14:41
Abone Ol google-news

Liderler Lefkoşa ara bölgede bugün yaklaşık 5 saat süren bir görüme yaptı. Görüşmeden sonra basına açıklama yapan BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, görüşmenin içeriğine ilişkin ''gizlilik'' uyarısını tekrarladı.

"Görüşmelerin yoğunlaştırılmış aşamasında içeride konuşulan konuların gizliliğine önem verilmesi gerektiğini, bunun müzakerelerin başarılı bir sonuca ulaşmasında önemli olduğunu" anlatan Downer, cuma günü aynı konu üzerinde ve benzer bir formatta bir görüşme daha yapılacağını belirtti.

Downer, ''Türk tarafının Yönetim ve Güç Paylaşımı konusu üzerinde yeni bir önerisi olup olmadığı'' yönündeki bir soruyu, ''Görüşmeler ilerlemekte olan bir süreç. Önerilerden çok sürecin bu şekilde algılanması gerekir'' diyerek yanıtsız bıraktı. Liderler, 5 Ağustos Cuma günü yeniden görüşecek.

Eroğlu siyasi partilere bilgi verecek

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Hristofyas ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, ''Yönetim ve Güç Paylaşımı'' konusunu ele almaya devam ettiklerini belirtti.

Karşılıklı önerilerde bulunduklarını ve kağıtlar verdiklerini, akşama da kağıt teatisinin yapılacağını ifade eden Eroğlu, özellikle gizlilik üzerinde durulduğu için bu konuda daha fazla ayrıntı veremeyeceğini kaydetti.

Eroğlu, Perşembe günü meclisteki siyasi parti temsilcilerine, hem 7 Temmuz Cenevre görüşmesi hem de devam eden müzakerelerle ilgili bilgi vererek, görüş alacağını bildirdi.
''Yönetim ve Güç Paylaşımı''nı Cuma günü de görüşeceklerini ve bu başlığa ayrılan süreyi tamamlayacaklarını ifade eden Eroğlu, değişik başlıklar altında müzakerelerin Ekim ayına kadar devam edeceğini söyledi.

Eroğlu, ''Yaşayabilir, kalıcı bir anlaşma hedefine ulaşmaya çalışacağız'' dedi.
Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ise görüşmeden sonra açıklama yapmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler