Erol Köse, yine 'hakaretten' yargılanacak

Katıldığı bir televizyon programında oyuncu ve yönetmen Şahan Gökbakar'a hakaret ettiği iddiasıyla yapımcı Erol Köse hakkında 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yayınlanma: 28.02.2013 - 14:24
Abone Ol google-news

Oyuncu Şahan Gökbakar'ın avukatı aracılığıyla sunduğu şikayet dilekçesi üzerine soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli Erol Köse hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, şüpheli Köse'nin bir süre önce şikayetçi Gökbakar'a bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden hakaret içeren ifadeler kullandığı belirtildi.

Söz konusu bu ifadeler hakkında iki ayrı mahkemede açılan kamu davaların sürdüğü anlatılan iddianamede, şüpheli Köse'nin 31 Ağustos 2012 günü katıldığı bir televizyon programında şikayetçi Gökbakar hakkında ''Şahan Gökbakar bu ülkede askere gitmemiş, vergiyi az ödemek için teknesine Amerikan bayrağı çeken, Türk gibi gözükmektense Amerikan rapçileri gibi gözükmeye çalışan ama buna rağmen bütün parasını Recep İvedik'ten kazanıp Amerikalı gibi özenti yaşamaya çalışan bir arkadaşımızdır'' dediği kaydedildi.

Şüpheli Köse'nin, şikayetçi Gökbakar'ı ''özenti'' şeklinde nitelendirdiği ''olduğu gibi görünmeyen'' bir kişiliğe sahip olduğu izlenimi verdiği öne sürülen iddianamede, bu nedenle şüpheli Köse'nin şikayetçi Gökbakar'ı kamuoyu önünde onur ve şerefini zedeleyici nitelikte beyanlarda bulunarak hakaret suçunu işlediği kaydedildi.

İddianamede, şüpheli Erol Köse hakkında ''hakaret'' suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Şüpheli Köse, gelecek günlerde İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler