Ersöz'den şifreli belge çıktı

Ergenekon Soruşturması kapsamında mahkeme kararıyla aranan ve firar eden emekli Tuğgeneral Levent Ersöz Ankara'da yakalanmasının ardından THY uçağıyla Ankara'dan İstanbul'a getirildi. Ersöz daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Üzerinden şifreli bir belge çıktığı öğrenilen emekli Tuğgeneralin Ankara'daki evinde de arama yapıldı.

Yayınlanma: 15.01.2009 - 08:02
Abone Ol google-news

Ergenekon soruşturması çerçevesinde aranan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, bu sabah saatlerinde Başkent'in Balgat ilçesinde hastaneye gideceği ihbarını alan emniyet yetkilileri tarafından Özel Yüzüncü Yıl Hastanesi'ne düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan Ersöz'ün üzerinden şüpheli bir belge çıktığı belirtildi. Emekli tuğgeneral İstanbul'a getirildi.

Ankara Adliyesi'nde sağlık kontrolünden geçilen Ersöz, verdiği ilk ifadede, "Sahte Ukrayna pasaportuyla kasım ayı ortalarında Türkiye'ye geldim" dedi. 

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün, hastanedeki tedavisinin ardından, Mersin üzerinden Kıbrıs'a gitmeyi planladığı iddia edildi. Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Haziran sonunda düzenlenen operasyondan bir gün önce yurt dışına çıkan ve Rusya'da olduğu öne sürülen Ersöz'ün, Kasım'da Türkiye'ye giriş yaptığı ve çeşitli illerde saklandığı öğrenildi.

Ersöz'ün, rahatsızlığı nedeniyle tedavi için geldiği Balgat 100. Yıl Hastanesi'nde, görevlilerin ihbarı üzerine gelen terörle mücadele ekiplerine bir süre direndiği, kendisinin ''Mehmet Orhan Gülcü'' olduğunu belirterek, bu kişi adına düzenlenmiş ve üzerinde kendi resmi bulunan nüfus cüzdanını gösterdiği kaydedildi.

Ersöz'ün emniyette yapılan üst aramasında, Burdur'da ikamet ettiği belirtilen Mehmet Orhan Gülcü adına düzenlenmiş biri sahte 2 nüfus cüzdanı sahte pasaport bulunduğu ifade edildi.

THY uçağıyla Ankara'dan İstanbul'a getirilen Ersöz ile yeğeni olduğu öğrenilen Baran Kayral, önce Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.
Ersöz ve Kayral, ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

 

"Olayla ilgili bilgim yok"

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün üzerinde, adına kimlik bulunduğu gerekçesiyle Burdur Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne çağrılan emekli Mehmet Orhan Gülcü, ifadesinin ve işlemlerin ardından serbest bırakıldı. Emniyet binasından ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gülcü, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ü tanımadığını, polisin de ifadesinde kendisine bu konularda sorular yönelttiğini söyledi. Kimliğini hiç kaybetmediğini belirten ve gazetecilere kimliğini gösteren Gülcü, ''İstanbul Beşiktaş Nüfus Müdürlüğü'nden benim ismime kimlik çıkarılmış. Kimliğim elimde. Kaybetmedim. İfademde, üzerinde adıma kimlik bulunduğu belirtilen kişiyi tanımadığımı, olayla ilgili bilgim olmadığını da söyledim'' dedi.

 

Ersöz, Zonguldak Limanı'ndan giriş yaptı

Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan emekli tuğgeneral Levent Ersöz'ün Türkiye'ye giriş yaptığı iddia edilen Zonguldak Limanı'ndan, Ukrayna'daki 3 limana taşımacılık yapılıyor.

Geçen yıl 337 gemi ve 9 bin 50 tırın giriş yaptığı limana Ersöz'ün, tır içinde gelmiş olabileceği iddia ediliyor. Haziran sonunda düzenlenen operasyondan bir gün önce yurt dışına çıkan ve Rusya'da olduğu öne sürülen Ersöz'ün, kasımda Türkiye'ye giriş yaptığı yer olduğu öne sürülen Zonguldak Limanı'ndan, Ukrayna'nın Evpatoria, Skadovsk'i limanlarına Ro-Ro, Odessa Limanı'na ise narenciye taşımacılığı yapılıyor.

1936'da Fransız sermayeli şirketten alınıp Türk hükümetine devredilerek kurumsallaştırılan ve Türkiye Taşkömürü Kurumunca işletilen limandan, hava durumuna bağlı olarak gemiler yaklaşık 16 saatte Ukrayna'ya ulaşabiliyor.

Kentten, geçen yıl, porselen, çimento, narenciye, seramik gereçleri, çiçek ve çimento gibi ürünler ihraç edilen liman gümrüğünden, kereste, tomruk ve taş kömürü gibi çok sayıda ürün de ithal ediliyor.

Limana geçen yıl taşımacılık kapsamında 337 gemi ve 9 bin 50 tır gelirken, 338 gemi ve 9 bin 937 tır da çıkış yaptı.

Rahatsızlığı nedeniyle tedavi için gittiği Balgat 100. Yıl Hastanesinde yakalanan Ersöz'ün, Zonguldak'a bir tırın içinde gelmiş olabileceği iddia ediliyor.

Zonguldak Valisi Erdal Ata, konuyla ilgili kendisine herhangi bilgi aktarılmadığı, şu an için yürüttükleri herhangi inceleme ve soruşturmanın da söz konusu olmadığını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler