Erzurum'da su baskını

Horasan ilçesinde etkili olan yağmur nedeniyle 5 ev ile 4 ahır su altında kalırken, 15 büyükbaş hayvan da telef oldu.

Yayınlanma: 18.06.2013 - 13:26
Abone Ol google-news

İlçeye 7 kilometre uzaklıktaki Yarboğaz köyünde dün akşam saatlerinde başlayan ve şiddetini artıran dolu ve sağanak nedeniyle su baskınları meydana geldi.

Horasan Kaymakamlığı'na vekalet eden Köprüköy Kaymakamı Ersin Boylu,yaptığı açıklamada, doluyla karışık sağanak nedeniyle meydana gelen selde bazı ev ve ahırların zarar gördüğünü söyledi.

Su baskının kendilerine iletilmesinin ardından bölgeye iş makinelerini yönlendirdiklerini belirten Boylu, şunları kaydetti:

"Yarboğaz köyünde su baskını haberinin bize ulaşmasının ardından bölgeye DSİ 8. Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi'ne ait iş makineleri yönlendirildi. Yapılan çalışmalarda ilk etapta köyün yukarı kısmından gelen sel sularına bir traktörün kapıldığı, bazı ev ve ahırların da selden etkilendiği belirlendi. Hasar tespit çalışmalarının ardından selin verdiği zarar ortaya çıkacak. Olayın meydana geldiği ilk andan itibaren ekiplerimiz bölgede çalışıyor. Köylüler, dışarıda otlatılmakta olan bazı büyükbaş hayvanlarının sele kapıldığı bilgisini verdi. Tespit çalışmalarının ardından vatandaşlarımızın yarasını saracağız."

Köy muhtarı Şahbettin Güldür de su baskınında 15 hayvanın telef olduğunu, 5 evin ise kullanılmaz hale geldiğini ifade etti.

Su baskını nedeniyle bir evin duvarının çökmesi sonucu altında traktör kaldığını belirten Güldür, "Sağanak yağmur sonrası köyün üst kısmından gelen sular, 5 ev ve 4 ahırı bastı. Hayvanların dışarıda olması nedeniyle telef olan hayvan sayısı fazla olmadı fakat iki traktör ve yanlarında bulunan tarım aletleri kullanılmaz hale geldi" diye konuştu.

Su baskınından zarar gören Raşit Doğan ise evinin içine suların girmesini önlemek için eşyaları kapının arkasına koyduğunu belirterek, "Evdeki yastık, yorgan ve yatakları kapının arkasına yığdık. Yarım saat içerisinde ne olduysa anlamadık. Sel suları aniden bastırdı neye uğradığımızı şaşırdık. Bütün eşyalarımız kullanılmaz hale geldi" dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler