Eşcinseller eşitlik için yürüdü

Macaristan'ın başkenti Budapeşte, eşcinsellerin yürüyüşüne sahne oldu. Festivale, Macaristan'ın eski Başbakanı Gyurcsany ve eşi de katıldı.

Yayınlanma: 05.09.2009 - 19:59
Abone Ol google-news

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de eşcinseller festivali düzenlendi. Budapeşte'nin Kahramanlar Meydanı'ndan başlayan eşcinsellerin yürüyüşüne Macarların haricinde Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen yaklaşık iki bin kişi ile Macaristan'ın eski Başbakanı Ferenc Gyurcsany ve eşi Klara Dobrev eşcinsellere destek amacıyla festivale katıldı.

Yaklaşık 2,5 kilometre yürüyen eşcinseller müzik eşliğinde dans ederken, ellerinde eşitlik isteyen yazıların olduğu pankartlar taşıdı.

5 bin kadar Macar polisinin görev yaptığı festivalde alınan güvenlik önlemleri herkesi şaşırtırken, yürüyüşün sonlarına doğru eşcinsel karşıtı bir grup, eşcinselleri ve polisleri Deak Meydanı'nda taş ve şişe yağmuruna tuttu.

400 kişilik saldırgan grubun peşine düşen polis, saldırganları küçük gruplara bölmeyi başardı. Polise direnen saldırganlar ellerindeki taşları ve şişeleri polise atmaya devam etti. Birkaç saldırganın ambulansla hastaneye kaldırıldığı, çok sayıda saldırganın ise tutuklandığı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler