Esenyurt kaynıyor: "AKP'ye yakın firmalar dolandırdı" iddiası

İnşaat sektöründe bir süre önce imar planları tartışması ile gündeme gelen İstanbul Esenyurt'ta yeni bir iddia daha gündeme geldi. AKP hükümetine yakın olduğu söylenen firmaların daire satın alan yurttaşı dolandırdığı ve paraları alınan dairelerin teslim edilmediği iddia edildi.

Esenyurt kaynıyor:
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 12.05.2015 - 16:49

Uzun ve hararetli tartışmaların ardından Esanyurt için imar planı değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AKP grubunun oylarıyla kabul edilmişti.

Esenyurt'ta imar planına uymayan inşaatların kat yüksekliğini artırması büyük tartışmalara neden olmuş, birçok yurttaş bu nedenle mağduriyet yaşamıştı.

Şimdi Esenyurt'ta AKP'ye yakın olduğu iddia edilen bir inşaat firmasının 2012 yılında 23 kişiye daire sattığı, 2013 yılında teslim edeceğini taahhüt etmesine rağmen dairelerin yapına bile başlanmadığı gerekçesiyle 23 kişinin mahkemeye başvurduğu bildirildi.

İŞTE MAHKEMEYE BAŞVURAN YURTTAŞIN İDDİANAMESİNDEN BİR BÖLÜM

Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesinin 2014/57 esas sayılı dosyası ( aynı mahiyette), Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına ait 2014/30957 sayılı soruşturma evrakı, fezleke, nüfus ve adli sicil kayıt bilgileri. Soruşturma Evrakı İncelendi:

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının 2014/30957 soruşturma ve 2015/264 sayılı fezlekeli evrakına göre; Şikayetçilerin müteahhitlik yapan şüpheliden O.İ şirketini temsilen adına birer adet daire satın almak üzere gaymrimenkul satış vaadi sözleşmesi yaptıkları, Şüphelinin yapmak üzere söz verdiği "B" ve "E.P" isimli sitelerden bir kısım dairelerin dairenin şikayetçilere satışının yapıldığı, Esenyurt ilçesi 1015 ve 1014 parsel sayılı arsalar üzerinde yapılması vaat edilen gayrimenkullere ait satış vaadi sözleşmesilerinin tamamının 2012 yılında yapıldığı ve teslimatında 30/12/2013 tarihinde yapılması gerektiği halde henüz inşaata başlanmadığı, Şüphelinin ruhsat ve tüm gerekli belgeleri hazırlamadan her şeyin hazır olduğunu ve daireninde süresi içerisinde teslim edileceğini bildirerek şikayetçiler ile sözleşme yapıp tahsilat yoluna gittiği tespit edilmiştir. Şüpheli, projenin maketten satışa çıkarıldığını, sözleşmede ruhsatın bulunduğuna dair herhangi bir ibare bulunmadığını, Esenyurt Belediyesi ile Büyükşehir belediyesi arasında 5000 lik projeler konusunda anlaşmazlık çaktığını, bu nedenle inşaatların durdurulduğunu savunmuştur. Şüpheli hakkında benzeri mahiyette Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca 2014/30991 ve 41341 soruşturma nolu evraklar üzerinden fezlekeler tanzim edildiği, keza Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesinin 2014/57 esas sayılı dosyası üzerinden mahkumiyeti yönünde karar verildiği görülmektedir.. Şikayetçilerin tamanının şüpheliye belirli miktarlarda ödemede bulundukları ve böylece şüphelinin şirket adına yetki kullanarak tahsilat yaptığı, şüphelinin satış yaptığı projeler kapsamında projede olmayan konutların satışlarını yaptığı dolayısıyla başlangıçtan itibarin haksız menfaat temin etme bilinç ve iradesiyle hareket etmek suretiyle tacir ve şirket yöneticisi olarak, şirket adına hareket ederek ticari faaliyeti sırasında şikayetçileri zarara sokarak şikayetçi sayısı kadar dolandırıcılık suçunu işlediği konusunda yeterli delil ve tespit bulunduğundan; yargılamasının yapılarak yukarıda belirtilen sevk maddeleri uyarınca cezalandırılmasına, hakkında oluşa uygun güvenlik tedbirlerinin uygulanmasına, Cd lerin delil olarak dosyada muhafazasına karar verilmesi kamu adına iddia ve talep olunur.

13/04/2015 RAHMİ TAN 35301 Cumhuriyet Savcısı ¸


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon