'Eşit işe eşit ücret'

Türk Eğitim-Sen, "Eşit işe eşit ücret" uygulamasında öğretmen, akademisyen ve diğer çalışanların görmezden gelindiğine dikkat çekerek, bu uygulamaya karşı sonuç alınıncaya kadar 81 ilde eylem yapacaklarını açıkladı.

Yayınlanma: 18.11.2011 - 10:09
Abone Ol google-news

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yoluyla çıkardığı "Eşit işe eşit ücret" düzenlemesinde öğretmen, akademisyen ve diğer çalışanların görmezden gelindiğini bildirdi.

Bu düzenlemede, üst düzey yöneticilere yüksek, bazı devlet memurlarına da daha düşük oranlarda ek ödeme yapılırken; öğretmenlere, profesörlere, doçentlere, yardımcı doçentlere, araştırma görevlilerine, Din Hizmetleri Sınıfındaki din görevlisine, Sağlık Hizmetleri Sınıfından hekim dışı sağlık personeline, Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu gibi kurumlarda çalışanlara yapılan aylık ek ödeme miktarında herhangi bir değişiklik olmadığını söyleyen Koncuk, bu durum Türkiye'nin dört bir yanında, ağır koşullarda, fedakârca çalışan öğretmen ve akademisyenlere vurulan bir darbe olduğunu ifade etti.
 

81 ilde eylem yapılacak

Türk Eğitim-Sen olarak, öğretmen, akademisyen ve diğer çalışanları görmezden gelenlere karşı sonuç alıncaya kadar 81 ilde eylem yapacaklarını söyleyen Koncuk, sendikalarının her Çarşamba günü saat 12.30'da, Ankara'da Maliye Bakanlığı, illerde de Valilikler önünde kitlesel basın açıklamaları yapacağını ve oturma eylemleri düzenleyeceklerini açıkladı.
İlk eylemlerini 23 Kasım tarihinde yapacaklarını söyleyen Koncuk, "24 Kasım Öğretmenler Günü'nden bir gün önce, 23 Kasım'da bütün il, ilçe merkezlerinde ve üniversitelerde Başbakanlığa hitaben yazdığımız dilekçeleri kitlesel basın açıklaması yaparak, Başbakanlığa göndereceğiz. Eylemlerimiz sonuç alıncaya kadar devam edecektir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler