‘Eşit yurttaşlığın başkenti’

10 yıldır İBB CHP meclis üyeliği yapan Hakkı Sağlam Kadıköy Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıkladı.

Yayınlanma: 29.12.2018 - 12:47
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) 10 yıldır meclis üyeliği yapan Hakkı Sağlam, Kadıköy Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıkladı. Öğretim üyeliği görevinden de istifa eden Sağlam, “Kadıköy’ü eşit yurttaşlığın başkenti yapacağız” dedi. Sağlam, Kadıköy’e ilişkin hayallerini ve projelerini anlattı.

 Biraz kendinizden bahseder misiniz?

10 yıldır İBB meclis üyesiyim. Bu sürede özellikle kente karşı işlenen suçlarda ciddi bir mücadele verdim. Partimle birlikte 600’e yakın dava açtık. Yüzlerce suç duyurumuz var. Çoğu davaya dönüştü. 600 dava içerisinde bize göre emsal teşkil eden kararlar var. Örneğin, açtığımız bir davada “Yapİşlet -Devret modeliyle yapılan otellerin kesin olarak süresi bitmeden yapılacak satışta gerekli rekabet koşulları oluşmayacağı ve kamu zarar edeceği” tezimiz yargı tarafından haklı bulundu. Ve satışa yargı izin vermedi. Kesinleşti karar. Bir başka örnek vermek gerekirse Boğaziçi bölgesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ gibi kurumların plan yapma yetkisinin bulunmadığını belirttik. Buna ilişkin bir dava açtık ve emsal kararlar oluştu. Artık TOKİ ya da bakanlık Boğaz’da plan yapamıyor. İmza attığımız bu önemli kararları CHP olarak, CHP meclis üyesi olarak bu kente kazandırdık. Kul hakkı yiyenlerden hesap sorduk, sormaya devam edeceğiz.

‘İstanbul’un oyu değişir...’

Kadıköy’e ne vaat ediyorsunuz?

Kadıköy bir dünya kentidir. Biz İstanbul’u kazanmak istiyoruz ve 31 Mart günü İstanbul’u kazanacağız. Kadıköy, Beşiktaş ve Bakırköy ilçelerini İstanbul’un ana taşıyıcıları olarak görüyoruz. Asıl mihenk taşı de Kadıköy’dür. Kadıköy Anadolu Yakası’nın ve İstanbul’un amiral gemisidir. Ben belediye başkan adayı olduğumda İBB adayımıza ve ilçelerimize ciddi katkıda bulunacağım. İktidarda olmadığımız ilçelerde 100 bin oyu değiştireceğim. 10 yıldır bu bölgede çalışan bir arkadaşınızım. Anadolu Yakası’nın 343 mahallesini de çok iyi biliyorum. Mevcut iktidarın sorunları çözemediğini görüyorum. Her ilçenin kendine özgü sorunlarını ve partimizin buna çözüm önerilerini bildiğimiz için bunları çok rahatlıkla anlatarak Kadıköy Belediye başkanı adayı olarak seçimlerde önemli katkı sağlayacağımı düşünüyorum.

‘Yandaşlık yok olacak’

İBB Meclisi’nde 10 yılda 15 bin imar değişikliği dosyası geçti. Benim belediye başkanı olduğum ilçede 1 metrekare dahi ek inşaat hakkı tanıyan hiçbir plan değişikliğine izin vermeyeceğiz. Şehir betona doydu. Kamu olanaklarını en akılcı şekilde kullanacağız. Bunu yaparken, kamu yararını, istihdamı, ithalatın azaltılmasını en önemli kriterler arasına alacağız. Üzerinde TC numarası olan her kimlik, vatandaşımızın VIP kartı olacak. Kamu hizmetlerinden istifade etmek için başka bir kartvizite asla gerek duyulmayacak. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Dışlamayacağız. Her yurttaşımız bizim için ayrı bir değerdir. Partili, hemşeri, akraba-yakın, arkadaş ayrımcılığı yapılmayacak. Yandaş tabirini hafızalardan kazıyıp, yok edeceğiz. Cumhuriyet değerlerini, Mustafa Kemal Atatürk anlayışını, demokrasiyi Kadıköy’de egemen kılacağız. 

Kültür ve sanata yönelik projeleriniz var mı?

Sanatçılara çalışma ortamı sağlayacağız; tiyatro, resim, heykel vb. Bizim beslenme kaynağımız, ana damarımız sanat ve sanatçıdır. Yeni opera, bale, tiyatro salonları kazandıracağız. Her mahallede ihtiyacı giderecek sanat evleri yapacağız. Sanatsal alanda iyi olan gençler ve öğrencilerimize uluslararası eğitim alma olanağı sağlayacağız ve yetiştirdiğimiz sanatçılar ile Cumhuriyetin 100. yılında, yani önümüzdeki dönemde Kadıköy’ü Türkiye’nin kültür başkenti yapacağız.

‘Ev ev geziyorum’ 

Kadıköye mesajınız var mı?

5 yıldır Kadıköy Belediyesi Meclis üyesi olarak ev ev geziyorum. Onları dinliyorum. Taleplerini alıyorum. Sorunlarına derman olmaya çalışıyorum. 1 Nisan sabahına yeni bir ışıkla başlayacağız. 7 gün 24 saat yaşayan bir kenti 7 gün 24 saat birlikte yöneteceğiz ve halka hesap vereceğiz. Kadıköy’ü bozmadan gelecek nesillere taşıyacağız. Bu dokuyu bozacak hiçbir işleyişin içinde olmayacağız özgün doku daha da gelişecek. Herkesin eşit olduğu, demokratik, katılımcı ve halkımız ve esnafımız ile birlikte yöneteceğiz. 

YENİ BİR KADIKÖY YARATACAĞIZ

Kurbağalıdere’de cezalandırmayı bitireceğiz, Fikirtepe’yi denizle buluşturacağız. 18 yıldır Kurbağalıdere yanlış ıslah ediliyor. Fikirtepe’yi Venedik yaparak Kurbağalıdere’yi yeni bir kanal olarak düşünüyoruz. Burayı insanların gezdiği rahat rahat keyif sürdüğü, tekneleri ve kanoları kullanarak Göztepe’ye geldiği bir alan olarak kullanacağız. Orayı atıl olmaktan kurtaracağız. 21 mahalle muhtarımız, 21 meclis üyesi gibi çalışacak ve onlar gibi oy kullanacak.

Şeffaf yönetim

Her türlü harcamayı halka da muhtarımıza da soracağız. Yetkileri ve sorumlukları paylaşacağız. İstanbul’un gerçek kent kimliği ve belleği olan Kadıköy, bu kimliğe uygun belediyecilik yapacağız. Aksi durum, Bu kimliğin kaybolmasına asla müsaade etmeyeceğiz ve buna ilişkin her türlü tedbiri alacağız. Gizli bir ajandamız yok asla olmayacak. Tepeden inme dayatmacı talep kimden gelirse gelsin halkımızı bilgilendirip, bilinçlendirip bu talebe birlikte karşı koyacağız. Esnafın önündeki engelleri kaldıracağız. Sorunlarını çözeceğiz. Esnafımla kol kola, yürek yüreğe çalışıp, Kadıköy’ü en çok tercih edilen, turist çeken yer haline getireceğiz. Kadıköy yaşlı nüfusun en yoğun yaşadığı ilçelerden biri. Kadıköy’de yaşayan yaşlılarımız bize emanet olacak. Onlara sunacağımız hizmetlerle büyüklerimizin 7/24 yanında olacağız.

Doğa dostu Kadıköy

Sitelerin yeşili ve bakımında sakinlerini sorunları ile baş başa bırakmayacağız. Ağacı ve çiçeği betona değil toprağa ekeceğiz. Bağdat Caddesi. Dünyaya mal olmuş, Türkiye’nin en vizyoner alanı ve yeri yapacağız. Kültür ve ve sanat başkenti yapacağımız Kadıköy sayesinde İstanbul’a gelen turist sayısını 5 kat arttıracağız. 2019’da her şey güzel olacak.

İSTANBUL\Cumhuriyet

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler