Eski içişleri bakanının evinde arama

Fransız polisinin, Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin, eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin bir önceki seçim kampanyasına mali destek verdiği iddiasına ilişkin olarak eski İçişleri Bakanı Claude Gueant'ın evi ve bürosunda arama yaptığı bildirildi.

Yayınlanma: 28.02.2013 - 13:04
Abone Ol google-news

Le Monde gazetesi, eski Ekonomi Bakanı, şu anki IMF Başkanı Christian Lagarde ile ünlü işadamı Bernard Tapie arasında görevi suiistimal ve yolsuzluk suçlamasına ilişkin olarak Sarkozy'nin ''sağ kolu'' olarak bilenen Gueant'ın evi ile bürosunun aranmasının hemen ardından, yine Kaddafi'nin 2007 yılındaki seçim kampanyasına usulsüz mali yardımda bulunduğuna ilişkin suçlamayla ilgili olarak eski İçişleri Bakanı'nın evi ve bürosunun ikinci kez arandığını yazdı.

Gueant, İçişleri Bakanlığı görevinden önce Sarkozy'nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Genel Sekteri olarak olarak uzun süre görev yapmıştı. Gueant, Fransa'da uzun yıllar Sarkozy'nin ''gizli kasası'' ve ''gerçek iktidarın perde arkasındaki ismi'' olarak anılmıştı.

Kaddafi'den seçim kampanyası için mali destek aldığı iddialarını şiddetle yalanlayan Sarkozy, daha önce bu haberleri ilk duyuran internet haber sitesi hakkında dava açmıştı.
Seçim kampanyasına verilen maddi destek sırasında arabuluculuk yaptığını ileri süren Lübnanlı bir işadamının ifadelerinin ardından, Paris savcılığı konu ile ilgili ön soruşturma başlatmıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler