'Evcimen düşünce özgürlü'

AKP’li Mustafa Şahin, sanatçı Kutsal Evcimen’i sert sözlerle hedef almaya devam ediyor.

Yayınlanma: 08.09.2014 - 17:49
Abone Ol google-news

Malatya 11. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’nde söylediği “Eşek Sıpaları” adlı türkünün ardından Malatya AKP milletvekili Mustafa Şahin’in “sanatçı müsveddesi, soytarı, yoncası fazla kaçmış hayvan” gibi sert eleştirilerine maruz kalan halk müziği sanatçısı Kutsal Evcimen, ikinci kez Şahin’in hedefine oturdu. Hızını alamayan ve Evcimen’e “düşünce özürlü” ve “O türkü sözlerini kendilerine misli ile iade ediyorum” diyen Şahin, tertip komitesine de yüklendi. Sanatçılar ve siyasetçiler ise Evcimen’e sahip çıktı. Piyanist Fazıl Say ile ressam Fikret Otyam da Evcimen’i telefonla arayarak, sanatçıya desteklerini iletti.

Arguvan Belediye Başkan Yardımcısı Kamber Yıldırım, sanatçıların özgür ve toplumun sesi olduğunu söyledi. 30 yıllık ozan Kul Fakir’e ait türküden rahatsız olunmasına anlam veremediğini söyleyen Yıldırım “Talandan, sömürüden, hırsızlıktan dolayı kendilerinin üzerine alındıklarını gösteriyor. Bizim festivalde sanatçıya müdahale etmemiz gibi birşey söz konusu olamaz, tam tersine sanatçının özgürlüğü adına sanatçıya destek sunarız” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da sanatçıların hangi eseri nasıl okuyacağını söylemenin siyasetçilerin işi olmadığını belirterek “AKP’nin sanata bakışı budur. Heykele ucube diyenler, IŞİD katillerini kınayamayan, onlarca çocuk tecavüzcülerine indirim yapan hükümetin, milletvekilinin bu türküye bu kadar duyarlı olmasını (!) da hayretle karşılıyorum. 13 yaşındaki çocuğa tecavüzüne rıza arayan zihniyetin hastalıklı bakış açısıdır. Her türlü etnik kimlik ve mezhepsel ayrımı yapan anlayışın bu konuda söz söyleme hakkı bulunmamaktadır. Sanatı sanatçıya bıraksınlar” dedi.

 

‘Hedef gösteriliyorum’

Hedef gösterildiğini vurgulayan sanatçı Evcimen ise “Berkin’ler, Ali İsmail Korkmaz’lar unutulmasın diye bu türküyü söyledim. Bu türküyü her yerde, protokolde kim olursa olsun bu söylemeye devam edeceğim. Bana düşünce özürlü demiş, bir fikre, bir sanata saygı göstermeyen insan mı düşünce özürlü, yoksa 30 yıllık bir fikri, bir düşünceyi söyleyen sanatçı mı?”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler