Evliyâ Çelebi Seyahatnamesi tamamlandı

Yapı Kredi Yayınları, Evliya Çelebi Seyahatnamesi'nin günümüz Türkçesiyle onuncu ve son cildini tamamladı. Seyit Ali Kahraman'ın hazırladığı Seyahatname'nin son cildinde Evliya Çelebi'nin yolu Afrika'ya düşüyor.

Yayınlanma: 18.10.2011 - 15:41
Abone Ol google-news

Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nin onuncu ve son cildi tamamen Afrika kıtasına ayrılmış. Çelebi, Hac seyahatinden Mısır’a döndüğünde Mısır’ın bütün şehirlerini gezip görmüş. Nil Nehri’nin Mısır için ifade ettiği önemi gördükten sonra, Mısır’ın hayatı ve can damarı olan Nil’in doğduğu yeri merak etmiş ve bu büyük nehri takip ederek ekvatora kadar gitmiş.

Dönüşte Sudan’dan Habeşistan’a, oradan Somali’ye geçmiş, buradan da sahili takip ederek Cibuti üzerinden tekrar Mısır’a gelmiş. Afrika toplumları ve Mısır ile ilgili çok ilginç ve geniş bilgiler verir. Bu ciltte gezdiği yerler, Mısır, Sudan, Habeşistan (Eritre, Etopya), Somali, Cibuti, Kenya ve Tanzanya’dır. Evliya Çelebi, bu seyahat boyunca, dünyanın en eski medeniyet merkezlerinden olan Mısır ve dolayısıyla Afrika’nın o günkü yerleşik yerleriyle ilgili geniş bilgiler vermiş ve devletlerinin kısa bir özetini yapmıştır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler