Facebook'tan sahte haberlere karşı yeni uygulama

Facebook, kullanıcıların paylaşılan uydurma haberleri ve yanıltıcı bilgileri tespit etmesine yardımcı olacak bir elektronik uyarı yayınlama kararı aldı.

Yayınlanma: 07.04.2017 - 18:33
Abone Ol google-news


Facebook'un haber yayınından sorumlu başkan yardımcısı Adam Mosseri, uyarının gelecek günlerde sitede açılır pencere şeklinde belirmeye başlayacağını ve dileyen kullanıcıların kılavuz şeklinde düzenlenen uyarıdan sahte haberleri nasıl teşhis edebileceklerine dair bilgi edinebileceğini açıkladı.

Haber akışında yer alan linklerin gerçek haber siteleri mi, yoksa haber sitesi izlenimi veren korsan linkler mi olduğunu anlamak üzere oluşturulan uyarı ile kullanıcılar, linklerden ulaşılan sitelerde 'Hakkında' bölümünü tıklayarak yayıncıyla ilgili bilgi edinebilecek.

Yeni özellik, ilk etapta aralarında ABD, Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere, Filipinler, Tayvan ve Brezilya'nın bulunduğu 14 ülkede yürürlüğe girecek.

Adam Mosseri, doğru olmayan haberlerle daha etkili mücadele için bilgi-doğrulama kuruluşları ve medya organizasyonlarıyla iş birliği içerisinde çalıştıklarını, bu tür haberleri yaydığı belirlenen kaynakların Facebook üzerinden yapılan reklam satışlarından gelir elde etmesini engellemek için gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

Öte yandan şirketin diğer teknoloji şirketleriyle, 'haberde dürüstlük anlayışını teşvik etmek, toplumda haber okur-yazarlığını ve haberciliğe güveni geliştirmek' üzere bir sivil toplum örgütünün kurulmasına öncülük edeceği açıklandı.

Şirketin ayrıca 'Facebook Gazetecilik Projesi' kapsamında haber kuruluşlarıyla birlikte gazetecilerin kullanımına sunulacak ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi için çalışmalar yürüteceği ifade edildi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler