'Faili meçhuller aydınlatılsın'

Faili meçhul cinayetlerde yakınlarını kaybeden ailelerin oluşturduğu Toplumsal Bellek Platformu üyeleri, TBMM'de bir araştırma komisyonu kurulması istemiyle CHP ve BDP gruplarını ziyaret etti. Platform AKP ve MHP'den randevu alamadı.

Yayınlanma: 06.12.2011 - 07:47
Abone Ol google-news

Toplumsal Bellek Platformu üyeleri adına TBMMdeki ziyaretlere Turan Dursunun oğlu Abid Dursun, Musa Anterin oğlu Dicle Anter, Hasan Ocakın kardeşi Maside Ocak, Metin Altıokun kızı Zeynep Altıok, İlhan Erdostun eşi Gül Erdost, Uğur Mumcunun kızı Özge Mumcu katıldı.

Platform üyeleri CHP grubunda Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile bir araya geldi. Platform sözcüsü Abid Dursun, insana karşı işlenen suçlarda zamanaşımı konusunda yasal düzenleme yapılmasını istedi ve siyasi partilerden duyarlılık beklediklerini söyledi. Geçmişte de partileri ziyaret ettiklerini anımsatan Dursun, muhalefet milletvekillerinin verdiği 15in üzerinde faili meçhul önergesinin iktidar partisi tarafından gündeme alınmadığından ve reddedildiğinden yakındı. Dursun, Yarın Sivas davasının duruşması yapılacak. Bizim kaygımız davanın zamanaşımına sokularak işlevsiz hale getirilmesidirdedi.

CHP Grup Başkanvekili İnce ise faili meçhul cinayetlerin çok uzun bir süreden beri çözülemediğini belirterek Yitirdiklerimizin hepsi bizim değerimiz. Biz onları unutursak, biz olamayız zaten ifadesini kullandı. Yargının bilinçli olarak geciktirildiğini de söyleyen İnce şöyle konuştu:

O avukatlardan birisi bugün kabinede yer alıyorsa, insanları diri diri yakanların avukatı kabinede yer alıyorsa, 18 yıldır üzerine gidilmiyorsa ve bunun 9 yılında AKP varsa, derin devletle AKP arasında bir bağ kurmak gerekir. Yani bir iki deli, meczup... Bunları yakalamakla çözülmüş olmuyor.

 

AKP sanık olacak

Platform, BDP grubunda grup başkanvekilleri Pervin Buldan ve Hasip Kaplan ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile görüştü. Buldan, konuşmasına, Ben de 3 Haziran 1994te öldürülen Savaş Buldanın eşiyimdiyerek başladı.

Pervin Buldan, Faili meçhul cinayetler Türkiyenin kanayan yarası. Bu konuda Meclise verdiğimiz önergeler de AKP oylarıyla reddedildidedi. Buldan, TBMMde araştırma komisyonu kurulmasının yanı sıra Susurluk davasıyla Mehmet Ağar hakkındaki davaların birleştirilmesini önerdi. Hasip Kaplan da Mecliste faili meçhullerin incelenmesi için verdiğimiz önergeler AKP çoğunluğuyla reddedildi. Bu ve diğer davaların gerçeğiyle yüzleşme olursa AKP içinde çok sayıda üst düzey bakan milletvekili sanık kürsüsünde oturacaktır. AKPnin korkusu bundandır dedi.

Ziyaretlerde Metin Altıokun kızı Zeynep Altıok, Sivas katliamında zamanaşımına dikkat çeken bir dilekçeyi de okudu. Platform, AKP ve MHPden de randevu istedi. MHP randevu vermedi, AKPden ise yanıt alınamadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler