Fazıl Say Japonya turnesinde

Piyanist ve besteci Fazıl Say, Japonya'nın değişik kentlerindeki konserler dizisi için turneye çıktı. Tokyo, Osaka, Mito, Sapporo ve Kagoshima'da sahne alacak Say, ''Fazıl Say Project Tokyo'' adlı etkinlikte Patricia Kopatchinskaja ve ritm ustası Burhan Öcal ile halk müziği üzerine doğaçlama da yapacak.

Yayınlanma: 28.11.2008 - 12:06
Abone Ol google-news

Japonya'daki turne kapsamında, ilk olarak 20 Kasım'da Tokyo'daki Hakuju Hall'de konser veren Fazıl Say, burada Mozart'ın ''Türk Marşı-Alla Turca Jazz'' isimli eserine kendi yorumunu da kattığı ''Alla Turca Jazz'' isimli yapıtın yanı sıra, film müziği olarak bestelediği ''Wolfie the Pianist'', Bach ve Busoni yorumu ''Chaconne'' ve kendi imzasını taşıyan ''Kara Toprak'' adlı besteyi yorumladı.

Say, 21 Kasım'da Tokyo'da Bach, Beethoven ve Mussorgsky'nin yapıtlarıyla izleyiciyi selamladı.

Fazıl Say, 26 Kasım Çarşamba günü Sapporo'daki Kitara Konser Salonunda Haydn ve Prokofiev'in piyano sonatları, Mussorgsky'nin ''Pictures at an Exhibition'' ve Ravel'in ''Sonatine'' adlı yapıtlarından oluşan programı sundu.

Sanatçı, dün akşam da Kagoshima'da bulunan Houzan Hall'de Haydn ve Prokofiev'in piyano sonatları, Mussorgsky'nin ''Pictures at an Exhibition'' ve Gershwin'in ''Rhapsodie in Blue'' adlı yapıtlarını seslendirdi.

Say, yarın Tokyo'daki Tsukuba Nova Hall'de kendi besteleri olan ''Kara Toprak'', ''Paganini Jazz'', ''Alla Turca Jazz'', ''3 Balad'' ile Mussorgsky'nin ''Pictures at an Exhibition'', Gershwin'den aranje ettiği ''Summertime Fantasy'' ile aynı bestecinin ''Rhapsody in Blue'' isimli eserlerini yorumladı.

Fazıl Say, 30 Kasım'da Kyoto'da, 2 Aralık'ta da Osaka'daki Izumi Hall'de sahne alacak.

 

Festivale katılacak

Japonya'da daha önce verdiği konserlerle de büyük ilgi gören Fazıl Say, 4-7 Aralık tarihleri arasında, Tokyo'da düzenlenen ve küçük bir festival özelliği taşıyan ''Fazıl Say Project Tokyo'' adlı etkinlikte sahne alacak.

Say, 4 Aralık'ta kendi eserlerinin yer alacağı konserle sahne aldıktan sonra, festival kapsamındaki ikinci konserinde iki usta isim sahneyi paylaşacak. Bu konserde, keman virtüözü Patricia Kopatchinskaja ve ritm ustası Burhan Öcal ile halk müziği üzerine doğaçlama da yapacak.

Üçüncü konserde Say'ın ''İpek Yolu'' başlıklı piyano konçertosunun Japonya prömiyeri gerçekleştirilecek. Konserde Say'a, Japonya'nın ünlü orkestralarından New Japon Filarmoni Orkestrası eşlik edecek. Sanatçının ''Haremde Binbir Gece'' isimli keman konçertosunun Japonya'daki ilk seslendirmesinin yapılacağı konserde Patricia Kopatchinskaja'nın yanı sıra, Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Aykut Köselerli de darbuka, kudüm ve bendirde seyirciyle buluşacak.


''Fazıl Say Project Tokyo'' konserlerinin 7 Aralıktaki sonuncusunda da Say ile Kopatchinskaja, Beethoven, Ravel, Bartok ve Fazıl Say'ın eserlerini yorumlayacak.
Etkinlikler dizisine, Tokyo'daki ''Sumida Triphony Hall'' adlı 2 bin 300 kişilik dev konser salonu ev sahipliği yapacak.

Festival kapsamındaki dört konserin de biletlerinin tükendiği bildirildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler