"Fidan nasıl sır küpünüz oldu?"

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Başbakan Erdoğan'ın "Benim sır küpüm. Oslo'ya da, İmralı'ya da ben gönderdim" ifadesini hatırlatarak, "Hakan Fidan, sizin nereden ve nasıl sır küpünüz oluyor?" diye sordu.

Yayınlanma: 13.04.2012 - 14:04
Abone Ol google-news

Başbakan Erdoğan'ın yazılı cevaplaması isteğiyle TBMM'ye bir soru önergesi veren Öztürk, "Çin'de Başbakan Erdoğan'ın yaptığı bu açıklama bir ikrardır. Usul Hukukunda İkrar, kesin delildir. Bu durumda, PKK örgütü ile sizin ve hükümetinizin görüştüğü hiçbir kuşku ve duraksamaya yer bırakmayacak şekilde kanıtlanmış oldu" diyerek şöyle devam etti:

"Biz MİT müsteşarı olarak biliriz"

"Hukuk Devletinde, Kamu görevlilerinin, kişilerin ve devletin sır küpü olmadığı, Devletin sırlarının, kişilerde değil, devletin arşivinde saklandığı dikkate alınırsa; MİT Müsteşarı olarak bildiğimiz Sayın Hakan Fidan, sizin nereden ve nasıl sır küpünüz oluyor? Sayın Başbakan, siz Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanısınız. Sizin devlete ait sırlarınızın saklanacağı yer, özel kişilerin küpleri değil, devletin arşividir. Bu durumda neden sürekli kişilere ait bir sır küpüne ihtiyaç duymaktasınız? Sırlarınızı neden devletin arşivinde değil de, özel küplerde saklamaktasınız? Özel Küplerde Saklanacak bu kadar hangi sırlarınız var?"

Başbakan Erdoğan'ın başka sır küplerinin olup olmadığını da soran Öztürk, önergesinde şu ifadelere yer verdi:

"Kaç tane sır küpünüz var? Hakan Fidan'dan başka sır küpünüz var mıdır? Varsa bunlar kimlerdir? Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'la Dolmabahçe Sarayı'nda yapmış olduğunuz görüşmeden sonra yaptığınız açıklamada 'Bu benimle mezara gider' demiştiniz. Yaşar Büyükanıt da sizin sır küpünüz müydü? Sır küpünüze; kimler, hangi sırları taşıyor? Sır küpünüzde neler var? Bu sır küplerinde hangi sırlarınızı saklamaktasınız?

Sır Küpünüzdeki ganimetleri,milletle neden paylaşmıyorsunuz? Hani sizin milletten saklayacak, gizleyecek hiçbir şeyiniz yoktu? Sır küpleriniz; günün birinde çatlarsa, patlarsa, sırlarınız ortalığa dağılıp saçılırsa ne olacak? İşte o zaman ne yapacaksınız? MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve arkadaşları hakkında soruşturma başlatan İstanbul Özel Yetkili Mahkemesi Savcısı Sadettin Sarıkaya'nın, ilgili soruşturmadan el çektirilmesi ve ardından MİT Kanunu'nda değişiklik yaparak MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı yürütülmekte olan bir soruşturmadan kurtarılmasının nedeni; bu sırküpünüzün kırılıp, içindekilerin ortalığa dökülmesini önlemek midir?

Sır küpünüzdeki sırlar devletin arşivine girmiş midir? Yoksa sır küpünüz Hakan Fidan'da sakladığınız sırlar da; sizinlemezara kadar gidecek midir?Sayın Fidan, bir gün bu sırları açıklarsa ne yapacaksınız? Bunun için herhangi bir önlem aldınız mı? MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kimler yemek istiyor ki yedirtmeyeceksiniz? Sayın Fidan'ı kimlerden ve neden korumak istiyorsunuz?

'Oslo'ya da, İmralı'ya da ben gönderdim' diyerek PKK örgütü ile sizin emrinizle görüşüldüğünü bizzat sizin ikrarınızla ispatlandı. Şimdi Referandumdan önce Kayseri Meydanında söylediğiniz 'Bizim terör örgütü ile görüştüğümüzü söyleme şerefsizliğini yapanlar bu alçakça iftirada bulunanlar, bunun hesabını her yerde vereceklerdir' sözünün muhatabı kim olmaktadır? Madem PKK ile görüşmeler sizin emrinizle yapıldı. Oslo'ya da, İmralı'ya da siz gönderdiniz. O zaman PKK örgütü ile sizin emrinizle yapılan görüşmeleri, milleten neden sakladınız? Neden o zaman ortaya çıkıp kamuoyuna 'evet, PKK ile görüşmeler benim emrimle yapıldı' demediniz? Neden sürekli başkalarına hakaret ettiniz? PKK ile bizzat sizin emrinizle görüşüldüğü, bizzat sizin tarafından ikrar edildiğine göre şimdi ne olacak? Önceki sözlerinizden dolayıMilletten özür dileyecek misiniz?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler