Filistin, İsraillilere Arap Barış Girişimi'ni anlatacak

Filistin Yönetimi, Arap Barış Girişimi'nin ne anlama geldiğini İsraillilere anlatmak için İsrail gazetelerine ilan vermeyi planlıyor. Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Yaser Abdrabbo, gazetelere verilmesi planlanan reklamların, İsrail kamuoyunu aydınlatmayı ve girişimle ilgili olarak "ikna etmeyi" amaçladığını belirtti.

Yayınlanma: 19.11.2008 - 21:26
Abone Ol google-news

Filistin Yönetimi, Arap Barış Girişimi'ni İsraillilere anlatmak için İsrail gazetelerine ilan verecek. Filistin yerel haber ajanslarından Ma'an'a bir açıklama yapan Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Yaser Abdrabbo, İsrail kamuoyunun bu konuda sadece İsrailli yetkililerin çarpıtarak verdikleri bilgiler ve eleştirilerle sınırlı kaldığını ve barış girişiminin ne olduğunun tam farkında olmadıklarını belirtti.

"Bütün diğer Arap ve Filistin planlarının yanı sıra herhangi bir barış projesi konusunda da yaptıkları bu" diye konuşan Abdrabbo, (İsrail'in) Arap dünyası ile ilişkilerin normalleştirilmesini öngören barış girişiminin özünü, objektif bir şekilde İsrail halkına anlatmaya çalışacaklarını kaydetti.

Arap barış girişiminin işgalin fiilen sona erdirilerek, BM'nin 194 Sayılı kararı doğrultusunda mülteciler konusunda da uzlaşma sağlanıp, bağımsız Filistin devletinin kurulmasını öngördüğünü hatırlatan Yaser Abdrabbo, "Arap ve İslam ülkeleriyle ilişkilerin normalleştirilmesinin, bu çözüm temeline dayalı olarak sağlanabileceğini" de sözlerine ekledi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 2002'de yapılan zirvede benimsenen Arap Barış Girişimi, İsrail'in 1967'de işgal ettiği toprakların tamamından çekilmesini ve bir Filistin devletinin kurulması karşılığında İsrail ile ilişkilerin normalleşmesini öngörüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler