"Fındığın fiyatını borsalar belirleyecek"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, fındığın fiyatını borsaların belirleyeceğini söyledi.

Yayınlanma: 26.06.2010 - 15:35
Abone Ol google-news

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ordu'nun Fatsa ve Ünye ilçesinde çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulundu. Hisarcıklıoğlu, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş'ı da makamında ziyaret etti.

Hisarcıklıoğlu burada yaptığı açıklamada, Toprak Mahsulleri Ofisi ve Hazine Müsteşarlığı ile fındık fiyat politikalarının, tespit edildiği bir yapıyı kuracaklarını belirterek, şunları kaydetti:
''Borsalarımız bizim için çok önemli. Fındığın fiyatının belirlediği yerler artık, borsaların kendisi olacak. TOBB olarak lisanslı depoculuk şirketinin faaliyete geçmesine başladık. Toprak Mahsulleri Ofisi'yle yüzde 50 yüzde 50 ortaklığımız gerçekleşti. İnşallah fındık, önümüzdeki dönemde bu halden normal ve para kazanır hale gelecek. Bütün mesele sadece fındık yetiştirmekte değil, fındığın nihai ürün haline getirebilmektedir. Fındık açısından ürün ihtisas borsası çok önem taşıyor. Ürün İhtisas Borsası'nı Ankara'da faaliyete geçireceğiz. Bu konuda da Ordu, Giresun ve Trabzon ile hemfikiriz. Ürün İhtisas Borsasını faaliyete geçirerek vadeli işlem borsasında işlem görebilecek ve ürünün fiyatının artık bizler tarafından belirlendiği bir noktaya geleceğiz''

Gazetecilerin terör ve erken seçim konusundaki soruları üzerine Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:
''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile 17 sivil toplum ve meslek örgütleri olarak görüştük. İki şeyin üzerini hepimiz altını kalın çizgilerle çizerek söyledik. Kesinlikle şiddeti ve terörü kınıyoruz. Bir ve beraber olarak hareket edilmesi gerektiğini, Türkiye'nin demokratikleşmesinin önünde hiçbir şeyin engel olmaması gerektiğini ifade ettik. Bunlar çok önemli hususlardır. Bu birlikteliği görmek aslında ülkenin birlikteliği açısından da çok önemliydi. Ülkemiz bir bütün. Terörle mücadele sabır ister. Kaygıya düşecek hiçbir şey yok. Erken seçim kararı mercii ise TBMM ve Başbakan Erdoğan'dır.''

Hisarcıklıoğlu daha sonra Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ömer Karamolla'yı makamında ziyaret etti. Ardından da Ünye ilçesine giderek Ünye Ticaret Borsası Çıraklık Okulu ile Ünye Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasının açılışına katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler