‘Fotoğrafın Kafka’sı’ İstanbul’a geliyor

26-28 Eylül tarihlerinde düzenlenecek ArtInternational sanat fuarı, modern fotoğrafın ustalarını ağırlayacak

Yayınlanma: 13.08.2014 - 21:30
Abone Ol google-news

Robert Miller Galeri, 26-28 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek uluslararası sanat fuarı ArtInternational’da, modern fotoğrafın ustalarını İstanbul sanatseverle buluşturacak. “Fotoğraf sanatının Kafka’sı” olarak nitelenen Diane Arbus’un çalışmaları bu kapsamda sergilenecek. Ayrıca, galerinin fuar standında Herbert List ve Patti Smith gibi isimlerin çalışmaları da görülebilecek.

New York’un en ünlü galerilerinden Robert Miller’ın İstanbul’da sergilenecek koleksiyonunun yıldızı Diane Arbus. 20. yüzyılın en tanınan fotoğrafçılarından olan Arbus, modellerini engelliler, transeksüeller, cüceler, devler arasından seçtiği için “ucube”lerin fotoğrafçısı olarak da tanınıyor. İki kez Guggenheim Ödülü’nü kazanan ve 1971 yılında yaşamına son veren Arbus’ın hayatı, 2006’da “Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus” adlı filmle beyazperdeye de aktarılmış ve Arbus’u da Nicole Kidman canlandırmıştı.

Galerinin fuarda ev sahipliği yapacağı diğer iki isim ise; siyah-beyaz ve erkek nü fotoğraflarıyla tanınan, özellikle modern Yunan ve İtalyan fotoğraf sanatını derinden etkilemiş Magnum fotoğrafçısı Herbert List ile fotoğraf sanatçısı arkadaşı Robert Mapplethorpe’la olan birlikteliklerinde başladığı fotoğraf tutkusunu sanata dönüştüren Patti Smith. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler