Fransız eşcinseller Paris'te yürüdü

Fransız eşcinsellerinin geleneksel "Gay Pride" yürüyüşüne 60'a yakın lezbiyen, gay, biseksüel ve transseksüel derneğin üyeleri katıldı. Bu yılki gösterinin onur konuğu ise Liza Minelli oldu.

Yayınlanma: 27.06.2009 - 14:14
Abone Ol google-news

Fransız eşcinsellerin geleneksel ''Gay Pride'' yürüyüşü, bugün başkent Paris'te yapıldı.
Bazı Yeşil ve Sosyalist parlamenterlerle birlikte Paris Belediye Başkanı Bertrand Delaone'in de katılarak destek verdiği yürüyüş, Montparnasse meydanında başlayarak, Bastille meydanında sona erdi.

Yürüyüşe, 60'a yakın lezbiyen, gay, biseksüel ve transseksüel derneğin üyeleri katıldı. Amerikanın ünlü sanatçısı Liza Minelli, bu yılki gösterinin onur konuğu oldu.
Gösteri öncesi, AIDS ile mücadeleye karşı daha duyarlı olunmasını sağlamak amacıyla, üç dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Fransa'da 2008 yılında yüzde 2.300 kişinin AIDS hastalığına neden olan HIV kaptığı ve bunların yüzde 33'ünün eşcinsel olduğu bildiriliyor.

Fransız eşcinsseller, bu yıl 8. kez düzenlenen yürüyüşe ''Mücadelemizle gururluyuz, gerçek eşitlik ne zaman olacak?'' sloganı altında toplandı. Bu yılki gösteri, ilk kez 1969 yılında eşcinsel haklarını savunmak için başlatılan hareketin 40. yıl dönümünü kutluyor olması açısından da önem taşıyor. Eşcinseller, yürüyüş sırasında kendilerine, ''evlat edinme ve evlenme hakkı verilmesini'' istedi. Her türlü ayırımcılığa karşı çıkılmasına isteyen eşcinseller, ayrıca evli çiftlerle aynı haklara sahip olmaları gerektiğini savunan pankartlar taşıdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler