Fuarda yazarlarımız büyük ilgi gördü

Yaklaşık üç yüz bin kişinin ziyaret ettiği TÜYAP Kitap Fuarı dün sona erdi. Söyleşi ve imza etkinliklerinde okurlarından büyük ilgi gören Cumhuriyet yazarları, onlarla çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundu.

Fuarda yazarlarımız büyük ilgi gördü
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 10.11.2008 - 10:21

27. Uluslararası TÜYAP Kitap Fuarı dün gazetemiz yazarlarının da büyük ilgi gördüğü imza günleri, paneller, şiir dinletileri, ödül törenlerinin ardından sona erdi. Cumhuriyet Kitap Standında gazetemiz yazarları Server Tanilli, Alev Coşkun, Orhan Bursalı ve çizerimiz Musa Kartın yanı sıra araştırmacı yazar Faik Bulut okurlarına kitaplarını imzalarken çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundular. Coşkuna Samsun’dan Önce Bilinmeyen 6 Aykitabını imzalatmak üzere Cumhuriyet Kitap standında kuyruğa giren okurlara ilk baskısı üç günde tükendiği için kitap yetmedi.

 

Mustafa'ya yanıt

Gazetemiz yazarlarından Hikmet Çetinkaya da Günizi Yayıncılık Standında Faili (m) Meçhul kitabını imzalarken okurları uzun kuyruklar oluşturdu. Cumhuriyet Kitapın Büyükada Salonunda düzenlediği etkinlikte yazarlarımızdan şair Ataol Behramoğlu da Birgün Mutlakabaşlıklı şiir dinletisiyle şiirseverlerin ilgi odağı oldu.

Cumhuriyet Vakfı Başkan Yardımcısı Alev Coşkun, Cumhuriyet Kitapın Marmara Salonunda düzenlediği etkinlikte okurlarına Atatürkün Anadolu ihtilali hazırlıklarını Samsun’dan Önce Bilinmeyen 6 Aykitabına göndermeler yaparak anlattı. Coşkun; Atatürkün Amasya bildirgesi, Erzurum ve Sıvas kongreleri hazırlık ve kadrolarını İstanbulda altı aylık sürede yaptığı belgelerle anlattığım kitap aynı zamanda Mustafafilmine de yanıt olduğundan böylesine kısa zamanda tükendidedi.

Literatür Yayınlarının 1993 yılında yitirdiğimiz, toplumcu yazar halk edebiyatçısı Samim Kocagöz anısına düzenlediği Tarihi Dönemlerin Romancısı: Samim Kocagözpanelini Cumhuriyet Kitap Eki editörü Turhan Günay yönetti. Panelde Çağın Tanığı Üç Yazarkitabında Kocagözü anlatan yazarlarımızdan Hikmet Çetinkaya ve Şükrü Kocagöz, Samim Kocagözü yapıtları ve eylemleri ile inceleyerek Türk edebiyatındaki yerine vurgu yaptılar. Türkiye Yazarlar Sendikasının düzenlediği ve gazetemiz Kültür Servisi şefi Egemen Berköz ile Eray Canberk, Sennur Sezer, Müslim Çelik, Ahmet Özer ve Ruşen Hakkının konuşmacı olarak katıldığı “68’in Şiiri, Şiirin 68ifuarın ilgi çeken etkinliklerinin arasındaydı. Gençleriyle, şairleriyle 68in 60lardan gelen bir onur kavgası olduğunu dile getiren şairler şiirlerinden örnekler verdiler.

Kocaeli Yüksek Öğretim Derneği Sanat Ödülleri de fuarın bu son gününde sahiplerini buldu. Naci Girginsoy Öykü Ödülü Şakir Balkıya giderken, Ruşen Hakkı Şiir Ödülü Ruhan Odabaşın oldu.

Fuarın son gününde gerçekleştirilen panel ve söyleşilerinde bu yılın ana teması 68’in yanı sıra 14-19 Ekimde Türkiyenin onur konuğu olduğu Frankfurt Kitap Fuarı da değerlendirildi. 1 Kasımdan bu yana devam eden fuarı yaklaşık 300 bin kişinin ziyaret ettiği açıklandı. Satış rakamlarının ise beklentilerin üzerinde olduğufuar yetkilileri tarafından ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler