Fuhuşa karşı kampanya başlatıldı

İspanya'da fuhuşa karşı kampanyalar başlatıldı. Özellikle büyük şehirlerde sıkı önlemler alınıyor.

Yayınlanma: 10.11.2009 - 10:11
Abone Ol google-news

Latin Amerika ve doğu Avrupa ülkeleri başta olmak üzere büyük çoğunluğu yabancı olan hayat kadınlarının mafya gruplarının zoruyla İspanya'ya getirilip fuhuşa zorlanmasına son vermek isteyen sosyalist Zapatero hükümeti, fuhuşa karşı ülkedeki 13 bin kadar otel ve pansiyonda afişler asarak ve acil telefon hatları açarak kampanya başlattı.

Eşitlikler Bakanı Bibiana Aido, İspanyol Oteller Federasyonu ile birlikte başlattıkları kampanya için, "Onurlu bir toplum, köleliğin bir parçası olunmasına müsaade edemez. Tüm kadınların onuru için mücadele ediyoruz. Ve hep birlikte, açık bir şekilde (cinsel sömürüye hayır) mesajı veriyoruz" dedi.

Bu arada ülkenin güneyindeki Endülüs bölgesindeki Granada kentinde belediyenin aldığı kararla, sokakta fuhuş yapan hayat kadınları ve müşterilerine 3 bin Avro'ya kadar para cezası getirildi.

"Cinsel ilişkiye girmeyi kabul etmek, teklif etmek veya pazarlık etmeye" getirilen yeni cezalara göre, iş yerleri, konutlar, alışveriş merkezleri ve okullar gibi halkın kalabalık olduğu yerlerde fuhuş yapanlara 750 ile 1500 Avro para cezası verilirken, bu yerlerin en az 200 metre dışında yapılan fuhuş için 1 ila 750 Avro arasında değişen para cezaları uygulanacak. Meydan, anıt gibi tarihi yerlerin olduğu yerlerde fuhuş yapanlar için ise hem hayat kadını hem de müşteriye 3 bin Avro para cezası verilebilecek.

Endülüs bölgesinde fuhuşa karşı bu tip para cezasının uygulanacağı ilk yer Granada olurken, İspanyol polisinin yürürlüğe giren yeni cezalarla ilgili hayat kadınlarını bilgilendirdiği belirtildi.

Benzer bir karar Barcelona kentinde de bulunurken, sokakta fuhuşa karşı 750 Avro para cezası veriliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler