Futbol taraftarı Halk Meclisi önüne kamp kurdu

Mısır'ın Port Said kentinde Şubat ayında 74 kişinin ölümü ile sonuçlanan futbol faciasının ardından Futbol Federasyonu'nun ev sahibi takıma verdiği cezayı yetersiz bulan ve mahkemenin olayın sorumluları hakkında henüz bir ceza vermemesini protesto eden yüzlerce futbol taraftarı, başkent Kahire'de Halk Meclisi binası önününde kamp kurdu.

Futbol taraftarı Halk Meclisi önüne kamp kurdu
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 26.03.2012 - 15:51

Meclis önünde 2 günden bu yana sloganlar atarak askeri yönetimi istifaya davet eden futbolseverler, Yüksek Askeri Konsey Başkanı Tantavi'ye "Devrim için tekrar sokaklara ineriz" mesajı verdi. Çoğunluğunu başkent Kahire'nin El Ahli ve Zamalek kulüplerinin taraftarlarının oluşturduğu göstericiler, Halk Meclisi önündeki Meclis El Şabi Caddesi'ne çadırlar kurdular.

Mısır Futbol Federasyonu'nun Port Said kentinin El Masravi takımına verdiği 2 yıl maçlardan men cezasının çok hafif olduğunu ve 74 kişinin kanının bedelinin bu olmadığını ifade eden taraftarlar, Kemal Genzuri Hükümeti'nin istifasını istediler.

Askeri yönetime, "Şehitlerin hesabını ver" diye seslenen futbol taraftarları, istekleri karşılanıncaya kadar Halk Meclisi'nin önünden ayrılmayacaklarını söylediler. Port Said kentinde El Ahli ve El Masravi kulüpleri arasında oynanan karşılaşmanın son dakikalarında çıkan olaylarda 74 kişi hayatını kaybederken 1000 kadar kişi yaralanmıştı. Polis, olaylar ile ilgili 74 kişiyi tutuklarken, Mısır medyası, olayların sebebi olarak eski rejime bağlı güvenlik güçlerinin ihmalkarlığını göstermişti.

Mısır Futbol Federasyonu'nun El Masravi takımına 2 yıl müsabakalardan men cezası vermesi ile kentte şiddet tekrar tırmanmış, El Masravi taraftarları valilik ve kamu kurumlarına ait binaları basmış, çıkan olaylarda 13 yaşında bir çocuk hayatını kaybederken, 70'den fazla kişi de yaralanmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler