Gaffar Okan anıldı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevini yürütürken 2001 yılında katledilen Gaffar Okkan ve 5 polis memuru Diyarbakır'da düzenlenen törenle anıldı. Okkan için mezarının bulunduğu Sakarya'da da tören düzenlendi. Törene Okkan ailesinin yanı sıra çok sayıda emniyet mensubu ve yurttaş katıldı.

Yayınlanma: 24.01.2009 - 11:56
Abone Ol google-news

Diyarbakır'da Sezai Karakoç Bulvarı'nda 24 Ocak 2001'de öldürülen eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memuru için iki ayrı yerde anma töreni düzenlendi. İlk törende Diyarbakır Şehit Aileleri ile İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YURT-SAV) ve Muharip Gaziler Derneği Diyarbakır Şubesi üyeleri saldırının gerçekleştirildiği yere karanfil bıraktı.

YURT-SAV Başkanı Ahmet Büyükburç yaptığı konuşmada, şehit Emniyet Müdürü Okkan'ın Diyarbakır'da bir çığır açtığını belirterek, ''Diyarbakır halkı Okkan'ı gönlünde yaşatarak, vatan evlatlarına sıkılan kurşunları kendine ve devletine sıkılmış sayarak, terörü lanetlemektedir'' dedi.

Emniyet Müdür vekili Celil Taşkın, Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ndeki anma töreninde, şehit Okkan'ın bıraktığı bayrağı taşımanın kendileri için büyük bir görev olduğunu söyledi.

Terörü bir kez daha lanetlediklerini ifade eden Taşkın, ''Karanlık güçler şunu iyi bilmeliler; Bu milletin bağrından onlar gibi daha çok kahraman çıkar'' diye konuştu. Törene, çok sayıda emniyet mensubu ve Şehit Aileleri Derneği üyesi katıldı.
 

Okkan mezarı başında da anıldı


Okkan, ölümünün 8. yılında Sakarya'nın Hendek ilçesindeki mezarı başında da anıldı.
Okkan'ın Hendek Aile Kabristanlığı'nda bulunan mezarı başında düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Okkan'ın çok iyi bir aile babası ve çok iyi bir emniyet müdürü olduğunu belirtti ve ''Yaşamıyla herkesin örnek alacağı bir insandı. Mekanı cennet olsun. Hepimiz onu örnek alıyoruz'' dedi.

Anma törenine, Okkan'ın eşi Zerrin Okkan, kızı Sezin Okkan, Sakarya Valisi Hüseyin Atak, eski Diyarbakır Valisi Cemil Serhatlı, Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal, Emniyet Genel Müdürlüğü Haberleşme Daire Başkanı , meslektaşları ve yurttaşlar katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler