Gazeteci suya kavuşturdu

İski bir trilyon lira yatırım yaparak, senelerdir tek sayaçtan pahalı su içen mahalleye, yeni su şebekesi çekti. Yüzlerce insan ferdi su abonesi oluyor.

Yayınlanma: 17.10.2011 - 15:02
Abone Ol google-news

Gazeteci Dursun Boran'ın ısrarlı takibi ve hukuk mücadelesi sonunda, Alkent 2000 Mahalesi'nde 18 senelik ihmal bitti. Senelerdir tek sayaçdan pahalı ve sağlıksız borulardan su verilen mahallede artık evlere müstakil saatlar bağlanacak.

İski Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Demir, Boran'ın talepleri sonunda önce İski mühendislerine yeni içme suyu projesi yaptırdı. Geçen hafta da boru döşeme işi ihalesi yapıldı. Şimdi mahaleye yeni su şebekesi boruları döşenecek. İski bunun için kazılara başladı.

Alkent'e halen İski standartlarına uygun olmayan, aspes borularla su veriliyor. Bu borularında kanserjen etkisi yaptığı biliniyor. Mahallesi'ndeki "saat ferdileştirme" işide yılbaşına kadar tamamlanacak.

Halen tek sayaçdan 2 bin civarında eve su veriliyor. Sözde sitenin tecrübesiz kişilere okuttuğu su saatlerinin ücretlendirilmesinde çok büyük problemler yaşanıyor, fazla ücretlendirmeler yapılıyor. Artık su saatlerini iski elemanları okuyup faturalandıracaklar. Evlerin elektrik, doğalgaz, saatleri senelerdir bağımsız.

Alarko'nun yaptığı Alkent 2000 önce site olarak kuruldu. 3 Haziran 2001 Pazar günü yapılan seçimlede resmen mahalle oldu. Site hükmü bitti. Yollar 1993 de kamuya terk edildi. Ama kendini fes etmeyen site idaresi senelerce, aidat adı altında paralar topladı. 1990 da Alsim Alarko San. Tes. ve Tic. A.Ş ile İski arasında yapılan sözleşme ile mahalleye senelerdir tek sayaçdan su veriliyordu.
 

İski insanları töhmet altında bıraktı

Apartman yada iş hanlarının dahi su saatleri müstakil iken, İSKİ'nin senelerdir burada tek saatten su vermesi tam bir ihmal. Su paralarını bağımsız parsellerde oturanlar, sözde siteye onlarda İski’ye ödüyor. Su parasını İski değil, sözde yönetim adındaki kişiler belirliyor. İnsanlara ayda 1,5 milyar lira aidat makbuzu gönderen site yönetimi, içine 40-50 liralık su parasını da ilave ediyor.

Gereksiz masraflara katılmak, aidat ödemek istemeyenleri hemen kullandığı su paralarını dahi ödememekle suçlayıp, insanları borçlu gibi lanse ediyorlar. Böylece baskı kurup, ayda bir milyon beşyüz bin lira civarında aidatı ödemeye zorluyorlar. Alkent de senede toplanan aidat parası 10 trilyon civarında.

İnsanların böyle suçlanmasında İSKİ nin de büyük payı var. Zira 3 Haziran 2001 de mahalle olduktan sonra, İski nin resen yeni içme suyu projesi yapıp, saatleri ferdileştirmesi gerekerdi.

İski abone işleri daire başkanı Oktay Aslan, yıl başına kadar ferdi abonelik işi biter dedi.
 

İETT seferi koydurttu

Boran geçen senede İETT Genel Müdürüne müracaat ederek, mahalleye 2 katlı otobüs seferleri konmasını, toplu taşıma kültürünün gelişmesini sağladı. Mecidiyeköy B.Çekmece Mimar Sinan E 60 otobüsleri mahallenin içinden geçerek 5 duraktan yolcu almaya başladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler