Gazetelerde bugün

Deniz Feneri davası günlerdir olduğu gibi bugün de gazetelerde ilk haber olma özelliğini taşıyor. Cumhuriyet manşetinde, gündeme bomba gibi düşen Zahid Akman'ın Deniz Feneri olayında kurye olarak görev almasına ilişkin açıklamalara yer verdi. Vatan ve Akşam gazeteleri ise Bandırma'da batan Ro-Ro gemisini manşetlerine taşırken, Vatan gazetesi, geminin Ulaştırma Bakanı ile olan ilgisine dikkatleri çekti.

Yayınlanma: 16.09.2008 - 07:45
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

"Kurye Zahid Akman"

Otomobillerle para taşıdılar.

Almanya’daki Deniz Feneri Derneği’nin 3 yöneticisinin yargılandığı davada, soruşturmayı yürüten polis müdürü Böhm, “daha önce hiç böyle bir skandal görmediklerinin” altını çizerek Başbakan Erdoğan’ın “sanıklarla akrabalık derecesinde yakın” olduğunu söyledi. Böhm, RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın Zekeriya Karaman’la birlikte birçok kez Almanya’ya gelerek elden para teslim aldığını ve bunları zaman zaman kendi otomobilleriyle transfer ettiğini belirtti.


 

HÜRRİYET

Marco'ya karşı Deniz Feneri

Frankfurt'taki Deniz Feneri davasında dün şok bir gelişme ortaya çıktı. Başbakan Erdoğan, Antalya'da tecavüzden tutuklu Marco adlı Alman gencine karşılık Deniz Feneri olayını sormuş.


 

MİLLİYET

Alman Elçi'yle ilginç diyaloglar

Başbakan Erdoğan ve Adalet Bakanı Şahin, Alanya'da İngiliz bir kıza tecavüden tutklanan Marco'nun durumu için kendilerini ziyaret eden Alman Büyükelçi Cuntz'a, Deniz Feneri e.V konusunu açtılar.

 

 

RADİKAL

Kara pazartesi

ABD'nin dördüncü büyük yatırım bankası Lehman Brothers iflas etti, dünya piyasaları çöktü. İMKB de yüzde 5.27 değer kaybetti.

 

 

TERCÜMAN

Para depremi

ABD'nin dördüncü büyük bankası Lehman Brothers'ın iflası tüm dünyayı sarstı. 26 bin çalışanı bulunan bankanın batışıyla telaşa kapılan diğer bankalarda önlem alınıyor.

 

 

AKŞAM

"Yolda düzelir" dedi, battı

Bandırma'da batan gemide akıllara ziyan ihmaller çıktı. Kaptan, limanda yan yatan gemiyi göz göre göre hareket ettirdi. Kaza sonrası yolculara can yeleği yerine yağmurluk dağıtıldı...

 

 

POSTA

Deniz Feneri merakı

Başbakan Erdoğan ve Adalet Bakanı Şahin, Alanya'da bir İngiliz kıza tecavüzden tutuklanan Marco'nun durumu için kendilerini ziyaret eden Alman Büyükelçi Cuntz'a, Deniz Feneri e.V konusunu açtı. Büyükelçinin bu görüşmelere ait tutanakları dün Frankfurt'taki mahkemede açıklandı.

 

 

VATAN

Batan gemide ilginç tesadüfler

Bandırma'da batan feribotun sahibi Ulaştıma Bakanı Binali Yıldırım'ın eski iş arkadaşı Mehmet Koç çıktı. Koç'un şirketi bakanın oğluna gemi alması için 200 bin avro borç vermişti.


 

STAR

Bana ciddi delil getirin

Deniz Feneri davasının hakimi, Erdoğan'ın katıldığı düğün görüntüleri ve Hürriyet gazetesi kupürünü delil olarak gösteren polis şefine çıkıştı. İddianamede yer alan "Başbakan'a para verildi" ifadesinin de yanlış tercümeden kaynaklandığı ortaya çıktı.

 

 

SABAH

Yüzyılın krizi

Mortgage krizinini bedeli tüm dünyada çok ağır ödendi. Dünyanın en büyük yatırım bankası Merrill Lynch satılırken Lehman Brothers iflas etti.

 

 

YENİ ŞAFAK

Biraderler iflas etti

Finans devi Lehman Brothers dün iflas bayrağını çekti. Dünya borsaları çalkalandı. Bank of America, Merrill Lynch'i 50 milyar dolara satın alarak küresel krizi frenledi.


 

ZAMAN

Ekonominin akıl hocaları batıyor, dünyayı kriz korkusu sardı.

Ülkelerin siyasi ve ekonomik durumu hakkında yorumlar yapıp yatırımcılara yön veren Lehman Brothers iflas bayrağını çekerken, Merrill Lynch de Bank of America'ya satıldı. Dünyanın en büyük yatırım bankalarınınçekilmesi uluslararası piyasaları altüst etti. İstanbul Borsası'nın günlük kaybı 5'i buldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler