Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet'in bugünkü manşetinde 'Yoksul daha yoksul' başlığı altında TUİK'İN açıkladığı gelir dağılımı var. İşte diğer gazete manşetleri...

Yayınlanma: 01.03.2011 - 07:27
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Yoksul daha yoksul

8.5 kat fazla kazandılar Toplumda en yüksek gelire sahip yüzde 20 ile en zenginlerin toplam gelirden aldığı pay yüzde 47.6, en düşük gelire sahip ilk gruptakilerin toplam gelirden aldığı pay ise yüzde 5.6. Buna göre, en zenginlerin toplam gelirden aldığı pay, en fakir yüzde 20’lik gruba göre 8.5 kat fazla.

 

HÜRRİYET

Çok özel konuklar

Erbakan'ın bugünkü cenazesi törenine islam ülkelerinden çok sayıda konuk katılacak.

 

MİLLİYET

İsyancılarla can pazarlığı

Bingazi Başkonsolosu Davutoğlu'nun, silahlı isyancıların havaalanında tuttuğu Türk işçileri eşiyle gidip kurtarma çabası, cep telefonuyla böyle görüntülendi.

 

VATAN

Lojman baskını

İstanbulda hekimlere ait lojmanda yakalanan silahlı iki kişinin, 'karşılıksız aşk' yüzünden bir kadın avukatı öldürmeyi planladığı ortaya çıktı.

 

RADİKAL

Simsar vurgunu

Sağlık sektöründeki rekabet yüzünden simsarlara gün doğdu.

 

AKŞAM

NATO'nun ne işi var Libya'da

Başbakan, Libya'ya müdehale planlarına Almanya'dan karşı çıktı.

 

SÖZCÜ

Hoca alarmı!

Türkiye'nin dört bir yanından yüzbinlerce kişi cenaze için İstanbul'a geldi. Yollar kapanacak.


HABERTÜRK

'En kalabalık cenaze töreni'


Necmettin Erbakan'ın cenaze töreni bugün. Bir Saadet Partisi yöneticisi, "Cumhuriyet tarihinin en kalabalık töreni olacak" dedi.


SABAH

Asker Türkçe ezan istedi


"28 Şubat 1997'deki MGK'da, asker kanadının 24 maddelik taslak bildirisinde ezanın Türkçeleştirilmesi talebi de vardı. Erbakan karşı çıktı."
 

POSTA

 Kod adı S.S.Ç

Hrand Dink'in katili Ogün Samast, Güneydoğu'da polise taş atan çocuklar için çıkarılan yasadan yararlandı ve cinayet tarihinde 17 yaşında olduğu için çocuk mahkemesinde yargılanmaya başladı.

 

BİRGÜN

'Bin yıllık' darbenin hesabını soran yok


Aradan 14 yıl geçti. 28 Şubat 'postmodern' darbesinin mağduru olduğunu her fırsatta dile getiren AKP, iktidarda olmasına karşın bırakın davayı bugüne kadar tek bir soruşturma bile açmadı.


YENİ ŞAFAK

Yiğit kişi niyetine


Türk siyasetinin son 42 yılına damga vuran, büyük dava adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca'yı bugün İstanbul'da milyonlar, hayır duaları ve minnetle uğurlayacak.
 

ZAMAN

Lağvedildi denilen BÇG'nin talimatları 2005'te bile uygulandı
 
28 Şubat sürecinde 6 milyon kişiyi fişleyen Batı Çalışma Grubu'nun talimatları uygulansın diye 2005'e kadar bölge komutanlıklarına yazılı emirler gönderildiği ortaya çıktı. Yeni belgelere göre, 1997'de Genelkurmay ikinci başkanı olan Çevik Bir'in ıslak imzalı emir yazısıyla başlayan süreç 8 yıl devam etti. Hiçbir yasal dayanağı olmayan askerî fişleme talimatlarının 2002'deki uygulama emirlerinde Balyoz sanığı Engin Alan'ın imzası var. 2003'te Çetin Doğan'ın hayata geçirdiği talimatlar, 2004'te Deniz Kuvvetleri'ne gönderilmiş.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon