Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, Gülen'e yakınlığıyla bilinen Zaman yazarı Hüseyin Gülerce'nin, yüzde 50'nin yalnızca AKP'nin başarısı olmadığını belirtmesini manşetine taşıdı.

Yayınlanma: 16.06.2011 - 06:43
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Hızlı başladılar


Gülen’e yakınlığıyla bilinen Zaman yazarı Hüseyin Gülerce, yüzde 50’nin yalnızca AKP’nin başarısı olmadığını belirtti. Erdoğan’ın ustalık döneminin ilk sınavını kabinenin oluşturulmasında ve yaklaşan YAŞ’ta vereceğini belirten Gülerce “Ustalık döneminin başlangıcını test etme fırsatını böylece bulmuş olacağız” ifadesini kullandı. Gülen de “kendisi üzerinden cemaatine saldıranları kudurmuş kurtlara” benzetti.


HÜRRİYET

Evet hatalıyız


ÖSYM Başkanı Prof. Ali Demir, Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Sınavı'nda 100 sorunun 75'inin geçen yılki sınavla çakışması üzerine "Hata var, kabul ediyoruz" dedi. Sınav yenilenecek.


MİLLİYET

Borsa faresinin ABD sefası


Bir aracı kurumda yönetici sekreteriyken 12 milyon lira çarpıp kaybolan Billur Fenerci'den 8 yıldır hesap sorulamıyor. Son olarak SPK kaçak ilan edilmesini istedi ancak mahkeme reddetti.


VATAN

Tek istisna Haberal


Demirel, 'CHP'den seçtirdiği milletvekillerine Haberal liderliğinde parti kurduracak' iddiası için ilk kez Vatan'a konuştu: Allah şahidimdir ki, Haberal dışında hiçbir talepte bulunmadım.


RADİKAL

TSK faturayı Çiçek'e kesti


Genelkurmay, 'internet andıcı' soruşturmasında İstanbul Başsavcılığı'na 13 sayfalık bir yazı gönderdi.


AKŞAM

Bu Meclis'e yakışır


TBMM'de bir kadın devrimi yaşanıyor. Geçen dönem 48 olan kadın milletvekili sayısı, 78'e fırladı. Şimdi Türkiye'nin siyasete ısınan kadınları, temsilcilerini TBMM'nin başında görmek istiyor.


SÖZCÜ

Usta, ne diyorsun bu hususta


TGRT spikeri hasmına, "Başbakan'a gideceğim ondan sonra hapiste kim olacak göreceğiz" dedi.


HABERTÜRK

'Derin' suç duyurusu


Eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın'ın, Yılmaz Erdoğan'ın amcasını öldürdüğü iddiası basına yansıyınca, aile harekete geçti. Tansu Çiller ile Ağar 'faili meçhulle' suçlanıyor.


SABAH

İşsizlik de tek haneli


Türkiye İstatistik Kurumu işsiz oranını yüzde 9.9 olarak açıkladı. Böylece enflasyondan sonra işsizlik de tek haneye düşürüldü.


POSTA

'Sınırı aşarız'


Türkiye, Suriye'deki iç çatışmalardan kaçan sivillere sınırı açtı. Çatışmalar büyür ve mülteci sayısı Türkiye'nin taşıyamayacağı noktaya gelirse sınır kapatılacak. Üst düzey bir dışişleri yetkilisi, "Sınırı kapatırız ama Suriye halkına sırtımızı dönmeyiz. Türk askerinin Suriye topraklarına girip bir güvenlik bölgesi oluşturması gündeme gelebilir" dedi.


BİRGÜN

'Ya bizdensin ya da terörist'


Hopa cinayeti nedeniyle AKP'yi protesto eden parti ve kurumlara baskılar artarak sürüyor. Ankara'da savcı yine 'terör' suçlamasıyla Halkevi ve ÖDP üyelerini gözaltına aldı.


YENİ ŞAFAK

Mezarkent


Mahir Esad'ın tank ve toplarla vurduğu Cisr el-Şuğur'da ölenlerin mezarlığa gömülmesine izin verilmeyince, cenazeler evlerin bahçelerine defnedildi. Bölgede üçüncü bir toplu mezar daha bulundu. Kuşatmadan önce 40 bin nüfusu barındıran Cisr el-Şuğur, boş evler, ıssız sokaklar ve çöpe atılan cesetlerle bir mezarkente dönüştü.


ZAMAN

Yeni Meclis, anayasa ve özgürlük için çalışacak


Yeni Anayasa: Seçim vaatlerinin başında geliyor. Liderlerin ilk mesajları olumlu. Meclis, uzlaşma arayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler