Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun bugünkü Şam ziyareti öncesi Başbakanlık'ta Orgeneral Özel'in de katıldığı toplantıda Suriye stratejisi ele alınmasını manşetine taşıdı.

Yayınlanma: 09.08.2011 - 06:29
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Sıfır sorundan tehlikeli sulara

Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun bugünkü Şam ziyareti öncesi Başbakanlık’ta Orgeneral Özel’in de katıldığı toplantıda Suriye stratejisi ele alındı. Davutoğlu ile görüşen Clinton, “Suriye ordusu kışlasına çekilmeli” mesajını Şam’a iletmesini istedi. ABD elçisi Ricciardone ile Dışişleri Bakanlığı’nın Suriye uzmanı Hof da Başbakanlık’a geldi.


HÜRRİYET

Esad pazarlığı


ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton önce Ahmet Davutoğlu'nu telefonla aradı, ardından Ankara'ya özel temsilci gönderdi. ABD ile Şam yönetimine yönelik sert tedbirler konusunda pazarlık yapıldığı ortaya çıktı.


MİLLİYET

Saddam da hayır demişti


Davutoğlu'nun bugün Şam'da Esad ile yapacağı kritik görüşme, 2003'te Körfez savaşından önce Türkiye'nin Saddam'ı ikna çabalarını hatırlattı.


VATAN

İftardan Hasdal'a


İnternet Andıcı davasına bakacak olan mahkeme, Orgeneral Nusret Taşdeler dahil 7 general için yakalama kararı çıkardı. Geçen hafta YAŞ'ta oy kullanan, Gül'ün iftarına da katılan Taşdeler, şimdi Hasdal'daki ikinci orgeneral olacak.


RADİKAL

ABD'nin notu İMKB'yi çarptı


Küresel krizde ikinci dip endişesi piyasaları sarsıyor. ABD'nin kredi notunun düşürülmesi en çok Türkiye borsasını vurdu. İMKB dün yüzde 7 düştü. Borsada bir haftalık kayıp yüzde 16'yı buldu.


AKŞAM

İflas eden kapitalizm mi?


Lehman Brothers'ın batışıyla üç yıl önce başlayan buhran tüm dünyada tsunami yarattı. ABD de sallanıyor, Rusya da AB de... Şimdi tartışılıyor: Çöken kapitalist sistem mi?


SÖZCÜ

YAŞ'taki paşaya tutuklama kararı


Erdoğan'la YAŞ'ta yan yana oturan Taşdeler Paşa, internet andıcı davasından tutuklanacak.


HABERTURK

Clinton: Esad'a siz baskı yapın


ABD, bugün Şam'da Esad'la görüşecek Davutoğlu'na talebini iletti: "Askerler dönsün, tutuklular bırakılsın".


SABAH

Beşar Esad'ın 'son şans' günü


İşte Ankara'nın Esad'a son mesajı: Ya uyarılarımıza kulak verirsin ya da izlediğin politikaların sonucuna katlanırsın.


POSTA

Çocuk kavgası


Akraba iki ailenin çocukları sokakta oynarken kavga etti. Büyükler çocuklara uyup kavgaya karışınca mahalle kan gölüne döndü. Taraflar birbirine Kaleşnikof, av tüfeği ve tabancalarla ateş etti. Çatışma yarım saat sürdü. Ölenlerden 4'ü kadın. Ailelerin tekrar çatışmaması için polis büyük önlem aldı. Şanlıurfa'dan takviye kuvvet geldi.


BİRGÜN

Ankara, emperyalizmin taşeronluğuna soyundu


Ankara, toz konduramadığı Suriye'de Batı'nın emirlerini yerine getiriyor. İngiltere ve ABD, Davutoğlu'na telefonla 'tavsiyeler'de bulunurken, ABD Büyükelçisi de dün Erdoğan'la sıkı temastaydı.


YENİ ŞAFAK

Dursun Çiçek paşalarla birleşti


AK Parti'ye karşı kara propanganda siteleri kurulması için talimat veren paşalardan YAŞ üyesi Org. Nusret Taşdeler'in de aralarında bulunduğu 14 sanığa cezaevi yolu gözüktü. Yakalama kararı veren mahkeme, davayı "Belgedeki imzalar gerçek" itirafında bulunan Albay Dursun Çiçek'in dosyasıyla birleştirdi.


ZAMAN

İnternet andıcı davasında 14 sanığa yakalama emri


İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 7'si muvazzaf general 14 sanık hakkında 'kuvvetli suç şüphesi' gerekçesiyle yakalama kararı verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon