Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, 'Yurtta ilaç yok' başlığıyla, Türk Eczacıları Birliği'nin (TEB) sigortalıların serbest eczanelerden ilaç almasını sağlayan protokolü iptal etmesiyle yurttaşların zor durumda kaldığını anlatıyor. Hürriyet, Milliyet, Radikal ve Vatan ise, 7 gencin doğalgazdan zehirlenerek ölmesinin ardından Başkent Doğalgaz Genel Müdürü'nün açıklamalarını manşetlerinde gördü.

Yayınlanma: 03.01.2009 - 08:16
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Yurttaşa ilaç yok

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, hem Sosyal Güvenlik Kurumu hem de Maliye Bakanlığı ile sigortalıların serbest eczanelerden ilaç almasını sağlayan sözleşmeleri feshetmeye karar verdiklerini açıkladı. Kararı sözleşmenin bazı hükümlerinin yerine getirilmemesi nedeniyle aldıklarını belirten Çolak, 1 Şubat’tan itibaren ilaç bedellerinin hastalardan tahsil edileceğini söyledi.


HÜRRİYET

Doğal gaf müdürü


Türkiye yedi gence gözyaşı dökerken Başkent Doğalgaz Şirketi'nin Müdürü Veysel Karani Demir, şirketi savunacağım derken basın toplantısında gaf üstüne gaf yaptı.


MİLLİYET

İstifa et!


Üniversiteli 7 gencin doğalgazdan zehirlenmesi tüm Türkiye'yi sarsarken, Başkent Doğalgaz'ın Genel Müdürü Veysel Karani Demir'in, "bazıları yarı çıplaktı" sözleri infiale yol açtı. Demir'in iddiasını çilingir de polis de yalanladı.


RADİKAL

Hayat kurtaran iki alet


Yedi gencin can verdiği evde karbonmonoksit dedektörü olsaydı facia engellenebilirdi. Aynı şey gaz sızıntısı için de geçerli. Diğer basit öneriler: Sisteminize bakım yaptırın, standartlara ciddiyetle uyun.


AŞKAM

Doktor dövene 9 yıl hapis

Hasta yakınlarının şiddetine maruz kalan hekimler, yasal düzenleme peşinde. Doktora el kaldıranlara, 9 yıla kadar hapis cezası isteniyor.


POSTA

Doğum gününde öldü


Ankara'da yılbaşı gecesi doğalgaz faciasında can veren 7 Bilkentli gençten biri olan Ceren Okkalı o gün aynı zamanda doğum gününü kutluyordu. 5 kardeşten en küçüğü olan Ceren ailesinden yılbaşı partisine ablası Cansu ile birlikte gitmek izin almıştı. Ancak ablasına "Sen gelirsen ben rahat edemem" deyip partiye tek başına gitmişti.


VATAN

Yalan söylüyor


Başkent Doğalgaz A.Ş. Genel Müdürü Veysel Karani Demir Demir Bilkent öğrencisi 7 gencin ölümüyle ilgili düzenlediği basın toplantısında gerçekleri saptırıp "Bizim suçumuz yok" dedi.


BİRGÜN

Baykal: 'Polise güvenmiyoruz'


Baykal, CHP Genel Merkezi'nde bulunan dinlenme cihazına ilişkin polise resmi bir başvuru yapmadıklarını, çünkü Emniyet'e güvenmediklerini söyledi.


SABAH

Ahmet Kaya'ya iadei tibar


Bakan Günay: Kaya dahil Kürtçe şarkı söyleyenler ağır bedeller ödedi. Hakkın iadesi noktasındayız.

 

TERCÜMAN

Onları ihmal öldürdü


Üst kattaki aileyi hastaneye yetiştiren doğalgaz ekibi, alt kattaki kapıyı kırıp içeriye girselerdi gencecik 7 öğrenci belki de yaşanıyor olacaktı.


Yeni Şafak

Tabu yıkıldı


Irak, İran ve Suriye'de de ilgiyle izlenen TV Şeş'le 'ekranda Kürtçe' duvarını aşan Türkiye, üniversitede Kürt Dili ve Edebiyatı bölümleriyle 'açılım'ı genişletiyor.


ZAMAN

Eczacılar Birliği devreden çıkarılıyor sigortalılar ilaç sıkıntısı yaşamayacak


Türk Eczacılar Birliği'nin (TEB) bütün sigortalıların serbest eczanelerden indirimli ilaç almasını sağlayan protokolü iptal ettiğini duyurması, vatandaşı zor durumda bıraktı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon