Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, KCK tutuklusu vekilleri ziyaret eden TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinin cezaevindeki koşulları "korkunç" olarak nitelemesini manşetine taşıdı.

Yayınlanma: 02.06.2012 - 06:32
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Terörist nine!


KCK tutuklusu vekilleri ziyaret eden TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri cezaevindeki koşulları “korkunç” olarak niteledi. Doluluk nedeniyle ayakta duracak yer bulamadıklarını anlatan CHP’li Özdemir “BDP’nin tutuklu 2 milletvekiliyle görüştük. 20 kişilik koğuşlarda 60 kişi kalıyor. Günde sadece yarım saat su veriliyor” dedi.

 

HÜRRİYET

Kadına kelepçe

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde kürtaj eylemi yapan 27 kadın gözaltına alındı. Kadınlar, üst araması yapılıp elleri kelepçelendikten sonra emniyete götürüldü.

 

MİLLİYET

Devleri tek başına yendi

4 kez kanseri alt eden Bemay, bir büyük mücadeleyi de GSM operatörüne karşı verdi. 3 yıllık hukuk savaşı sonunda evinin dibindeki baz istasyonunu yasaklattı.

 

VATAN

Kirli savcıya suçüstü

Sakarya'da 'Mini Susurluk' olarak anılan kazaya karıştıktan sonra hakkında soruşturma açılan Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç, bir işadamından 15 bin TL rüşvet alırken yakalandı.

 

RADİKAL

Neden kürtaj oldum

Radikal, kürtaj tartışmasında sözü asıl muhataplarına verdi. İşte farklı nedenlerle kürtaj olan iki kadının kendi ağzından hikayeleri ve duyguları.

 

AKŞAM

Doğmamış çocuğa kimlik

Kürtaj tartışmasında hamle üstüne hamle. TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, fetüs hakkı için adım atıp UNICEF'e ve WHO'ya başvurdu: Anne karnındaki çocuk eksi 1 yaşında sayılsın, onun da hakları olsun.


SÖZCÜ

Kadının karnından sıpayı sırtından sopayı eksik etmiyorlar

Kürtaj yasağıyla kadınları doğuma mecbur bırakmak isteyen hükümet, karşı çıkanları da dövdürüyor...

 

AYDINLIK

TGB ile omuz omuza verin

Ergenekon tertibiyle 4 yıldır Silivri'de tutuklu bulunan Albay Hasan Atilla Uğur, gençleri birliğe çağırdı.

 

HABERTÜRK

Kırcı'ya özel af yasası

3. yargı paketine Bahçelievler katliamının tutuklu mahkumlarına af maddesi eklendi.

 

SABAH

Çekirge bu kez sıçrayamadı

Sakarya'daki "Mini Susurluk"un başaktörü olan savcı, bu kez Edirne'deki restoranda bir işadamından rüşvet alırken suçüstü yakalandı.

 

POSTA

Kürtaj çığlığı

Kürtajın yasaklanmasına karşı Ankara'da eylem yapan 27 kadını 100 polis kelepçeleyip gözaltına aldı.


BİRGÜN

Katliamcılar artık serbest

3. Yargı Paketi'nde MHP'nin önerisiyle yapılan düzenlemeye göre, 12 Eylül'ün ünlü katilleri serbest bırakılacak. AKP, düzenlemeyi "12 Eylül mağdurlarının serbest bırakılması" olarak yansıtıyor.

 

YENİ ŞAFAK

Kardeşimin kanıyla kurtuldum

Beşşar Esed'in Hula'da gerçekleştirdiği katliamdan sağ kurtulan 11 yaşındaki Ali el-Seyid dehşet anlarını anlattı. Anne-babası ve 4 kardeşi gözlerinin önünde katledilen Ali, "Bana da ateş ettiler, ancak isabet etmedi. Beni ölü sansınlar diye kardeşimin kanını her yanıma sürdüm. Öldüğümü sanıp gittiler" dedi.

 

ZAMAN

Babamız intihar etmedi cinayete kurban gitti

27 Mayıs darbesinin kurbanlarından biri de Yassıada'da hayatını kaybeden Konya Valisi Cemil Keleşoğlu'ydu. Aradan geçen yarım asra rağmen merhumun çocukları Erhan ve Semra kardeşlerin acıları hala tazeliğini koruyor. Cuntanın "Babanız intihar etti" açıklamasına inanmadıklarını belirtiyorlar. Erhan Keleşoğlu soruyor: "Babamın iki bileğini keserek intihar ettiğini söylediler. Bir insan iki bileğini birden nasıl kesebilir?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler