Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, Esad'ın bazı kentlerin denetimini PYD'ye bırakması ve Kuzey Irak'ta eğitilen binlerce üniformalı kişinin Suriye sınırını geçmesinin Ankara'yı tedirgin etmesini manşetine taşıdı.

Yayınlanma: 25.07.2012 - 06:31
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Suriye’ye Kürt akını


Esad’ın bazı kentlerin denetimini PYD’ye bırakması ve Kuzey Irak’ta eğitilen binlerce üniformalı kişinin Suriye sınırını geçmesi Ankara’yı tedirgin etti. Erdoğan, MİT Müsteşarı Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yılmaz’ın ardından Genelkurmay Başkanı Özel ile gelişmeleri değerlendirdi. PYD, Kobani, Afrin, Derik ve Amude’den sonra Suriye güçlerinden Nusaybin ilçesinin hemen karşısında bulunan Kamışlı kentini de boşaltmasını istedi.


HÜRRİYET

Esad'a yer buluruz

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Suriye Ulusal Konseyi (SUK) heyetiyle görüşmesinde, Devlet Başkanı Beşar Esad'ın akıbeti de konuşuldu.


MİLLİYET

İşte kapının ardı

Burası Halep'e bağlı Babel Hava Sınır Kapısı. Ağır silahlı İslami grupların kontrolündeki yerde her şey talan edilmiş, binalar kullanılmaz halde.

 

VATAN

'Barışmak istiyoruz'

İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman, Kudüs'ü ziyaret eden Türk gazetecilere sert mesajlar verince Başbakan Netanyahu devreye girdi: İlişkileri onarmak istiyoruz. Barışmak için yol arıyoruz!

 

RADİKAL

Şahsen başvur

Fatma Şen, şiddet mağduru bir kadın. Eşi tarafından balkondan atlamaya zorlandı. İki bacağı, beli ve omurgası kırıldı. Tek isteği bir avukattı. Verilen cevap "Şahsen başvur" oldu.


AKŞAM

Kuzey Irak'tan farklıyız

Suriye'deki Kürt kentlerinde 'Kontrolü ele geçirdik' diyen PYD'nin lideri Salih Muhammed Müslim'den şok açıklamalar... PKK'nın uzantısı olarak bilinen Demokratik Birlik Partisi'nin Başkanı, AKŞAM'a konuştu.

 

SÖZCÜ

Bela yürüyerek geldi

Bir Kuzey Irak belası vardı... Şimdi bir de Kuzey Suriye sorunu çıktı. Binlerce Peşmerge, PKK'ya destek için sınırdan Suriye'ye yürüdü. Ankara diken üstünde.


AYDINLIK

Sınırdışı edin bunları

Bölge halkı ve siyasetçiler, Suriye'den getirilip sınır bölgelerimizdeki kamplara yerleştirilen grupların ülkemiz için bir güvenlik sorunu haline geldiği görüşünde.

 

HABERTÜRK

Başka tente bulamadınız mı?

Hakkari'de şehit düşen askerin Adapazarı'ndaki cenaze töreninde "Mutluluğu paylaş" yazılı güneşliğin altına oturtulan baba isyan etti.


SABAH

Yeni Suriye'ye yol haritası

Beşar Esad sonrası Suriye'yi, Mısır'daki gibi Yüksek Askeri Konsey ile Yemen'deki gibi rejimden bir yetkilinin başkanlığında geçiş hükümeti yönetecek.


POSTA

İşgal yürüyüşü

Suriye ordusu, Kürtlerin yaşadığı Türkiye sınırındaki bölgenin en büyük kenti Kamışlı'dan çekiliyor. Barzani'ye bağlı binlerce asker 'Kamışlı'yı almya gidiyoruz" diye slogan atarak Suriye'yi geçti. Bölgenin egemenliği için Barzani, PKK ve Suriye'deki Kürt örgütler ortaklık kurdu.

 

BİRGÜN

Suriye'de öz savunma birliklerimizi kurduk

Adım adım iç savaşa sürüklenen Suriye'de, Kürtler ülkenin kuzeyinde 6 kentte yönetime el koydu. PYD lideri, çatışmaların Kürt bölgesine ulaşmasını engellemek amacıyla yönetimi devraldıklarını söyledi.


YENİ ŞAFAK

Barzani'den Kamışlı'ya silah sevkiyatı

Suriye ordusundan ayrılan Kürtleri bir kampta eğittiklerini itiraf eden Mesut Barzani'nin Türkiye-Suriye sınırındaki Kamışlı'ya 2 TIR silah sevkiyatı yaptığı belirlendi.

 

ZAMAN

SGK'dan sahte şirket operasyonu yüzlerce kişinin emekliliği iptal

SGK, büyük bir emeklilik vurgununu ortaya çıkardı. 156 paravan şirket üzerinden sigortalı gösterilen 7 bin kişinin devletten sağlık yardımı aldığı, birçoğunun da emekli olduğu tespit edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler