Gazetelerde Bugün

Kuriş’in görevden alınmasının arkasında Ankara’daki Oslo soruşturması var. Haber, ''Başsavcıyı gizli MİT dosyası yedi'' başlığıyla Cumhuriyet'in manşetinde...

Yayınlanma: 08.05.2013 - 06:34
Abone Ol google-news


CUMHURİYET

Başsavcıyı gizli MİT dosyası yedi

İstanbul'dan ayrı açılmış Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Kuriş’in Antalya’ya gönderilmesine Ankara’daki gizli bir Oslo soruşturmasının neden olduğu konuşuluyor. Söz konusu soruşturmanın, MİT yöneticilerinin ifadeye çağrılmasıyla krize neden olan İstanbul’daki soruşturmadan bağımsız yürütüldüğü öğrenildi. Dönemin Başsavcı Vekili Görüşen’e gelen ihbar dilekçesinde, gün yüzüne çıkmamış Oslo bilgilerinin yer aldığı belirtildi.


HÜRRİYET

Ölüm koridoru

Davutoğlu, Esad'ın Banyas'ta yaptığı katliamın perde arkasını Huriiyet'e anlattı: Artık B planına geçti. Nusayri devleti kurmak için Humus-Lübnan arasındaki koridoru temizlemeye çalışıyor.



MİLLİYET

Türkiye'nin yıldızları


En gözde okullardan Robert Kolej'in bu yıl vereceği mezunlardan 76'sı ABD, Kanada ve İngiltere'nin prestijli üniversiteleri tarafından burslu kabul edildi.



VATAN

Uzlaştılar


Ama yeni anayasada değil... Eski-yeni vekillere ayrıcalıklar getiren yasa teklifine 4 parti imza attı.



RADİKAL

O kardeşler bulundu


Kızıltepe'deki kemikler, 1995'te gözaltında kaybedilen Şemsettin ve Nejat Yalçınkaya'ya ait çıktı.



AKŞAM

Deprem değil hoca öldürür


Bu nasıl akademisyenlik, bu nasıl vicdan... 7.4'lük 1999 depreminde ağır hasar gören Sakarya'daki lüks siteye 'sağlam' raporu verildi. İşte rüşvetle dönen çürük çark.



SÖZCÜ

Şehit ettiler, yaktılar yıktılar, Türkiye'yi kana buladılar, tehdit ettiler silahlarıyla gidiyorlar


Hainler bugün elini kolunu sallayarak çekilecek... Yaptıkları yanına kar kalacak. Apo'yla pazarlık, PKK'nın silahları gölgesinde sürecek



HABERTÜRK

Siyasetiniz batsın


Erdoğan, Suriye'deki katliamlar için sert çıktı: ''Ağzında emzikli bebeğe kurşun sıkılıyor, dünya sessiz''



SABAH

Nasıl girdilerse öyle çıkarlar

Başbakan Erdoğan: Esas olan, silahlar bırakılarak ülkemizi terketmeleri. Nereden girdiyseler oradan çıkmasını bilirler.



POSTA

Yeşil beyaz ölüm


Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı hayatını yeşil-beyazlı takımına adamıştı. Maç sırasında heyecandan bir kez kalp krizi geçirmiş, bir kez de hastanelik olmuştu. Dostları, ''Artık maça gitme'' diyordu. Başkan dinlemedi. 3 Mayıs'ta Ordu deplasmanındaydı. gece yarısı döndüğü Bursa'da takımını konuşurken kalp krizi geçirdi ve dün öldü.



BİRGÜN

Kardeşimi devlet öldürdü

Sincan F Tipi'nde tutulan kanser hastası İrfan Eskibağ'ın ağabeyi, kardeşinin ölümünden devleti sorumlu tuttu. Rıza Eskibağ, 'katilin', bir ayı aşkındır raporu onaylamayan Adli Tıp olduğunu söyledi.



YENİ ŞAFAK

Banyas'a ölüm kuşatması


Esed'e bağlı askerlerin 700 kişiyi katlettiği Banyas'tan kaçmak isteyen siviller yollara düştü. Çoğu kadın ve çocuk binlerce kişi, askerlerin şehrin dışında kurdukları kontrol noktalarından geçemedi. İlçeye geri dönmek zorunda kalan siviller ölüm ablukasına tutuluyor.



ZAMAN

Ümit ve endişe arasında bekleyiş


Diyarbakır’dan Van’a, Hakkari’den Şırnak’a, Şemdinli’den Uludere’ye kadar her yerde çözüm süreci konuşuluyor. Bahar havasının estiği bölgede halkın büyük çoğunluğu ‘bu defa olacak’ diye düşünüyor. Sürece temkinli yaklaşanlar ise PKK’nın, her ateşkesin ardından çeşitli gerekçelerle yeniden eylemlere başladığına dikkat çekiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler