Gazze ateş altında: Ölü sayısı 530

Geçtiğimiz perşembe günü İsrail'in kara operasyonu başlattığı Gazze'de ölü sayısı 530'a ulaştı. Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada "yarın sabah itibariyle, Salı, Çarşamba, Perşembe günleri Filistin için Türkiye'de yas ilan edildiğini" dedi.

Yayınlanma: 21.07.2014 - 08:29
Abone Ol google-news

EVLERDE KATLİAM GÖRÜNTÜLERİ VAR: GAZZE'DEN SON FOTOĞRAFLAR...

İzzeddin el-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, yayımlanan video kaydında, "Kassam Tugayları, Gazze'de İsrail askerleri ile girdiği çatışmada 60962065 numaralı Şaol Aron adında bir İsrail askerini esir aldı" dedi. bu Ubeyde'nin açıklamasının ardından Gazze'de sevinç gösterileri yapıldı.İsrail makamları ise kaçırılma olayına ilişkin açıklama yapıldı. İsrail son 24 saatte 13 askerinin öldüğünü açıkladı. Ölen İsrailli asker sayısı 18'e yükseldi. İsrail, Filistinlilerle girilen çatışmalarda, tarihinin en yüksek kaybını vermiş oldu.

TÜRKİYE'DE 3 GÜN YAS İLAN EDİLDİ!

İsrail bu kez de hastane bombaladı!

En ağır bombardıman: Şecaiye vahşeti

ASKER TAŞIYAN ARAÇ VURULDU

İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, Gazze kentinin doğusunda İsrail askerlerini taşıyan bir aracı RPG-29 tipi roketle vurduğu bildirildi.
Tugaylar tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kassam, Gazze'nin Tuffah mahallesine giren İsrail askerlerini taşıyan bir aracı RPG-29 tipi roketle vurdu" denildi.

Öte yandan İsrail'in Kanal 10 televizyonunda yayınlanan habere göre, kara saldırılarının başladığı 17 Temmuz tarihinden bu yana 5'i ağır yaralı 55 İsrail askeri hastanelerde tedavi görüyor.

FİLİSTİN'DE DURUM KORKUNÇ

İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, savaş uçaklarının, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda, 2'si çocuk biri kadın 4 kişinin, Refah kentine yönelik saldırıda da 1 kişinin öldüğünü, 2 kişinin yaralandığını belirtti. Gazze'nin batısındaki el-Muğraka bölgesine düzenlenen hava saldırısında, 2 kişinin öldüğünü, 2 kişinin yaralandığını aktaran Kudra, Beyt Lahya beldesinde ise 10 Filistinlinin yaralandığını kaydetti.

Kudra ayrıca, İsrail'in dünden bu yana 72'si Şucaiyye Mahallesi'nde olmak üzere, 110 Filistinliyi katlettiğini, 400'den fazlasını da yaraladığını ifade ederek, 7 Temmuz'dan bu yana saldırılarda ölenlerin sayısının 530, yaralananların ise 3 bin 130'a ulaştığı bilgisini verdi.

ÖLÜ SAYISI DAHA DA ARTABİLİR

Bu arada, ilk yardım ekipleri ve Kızılay görevlileri, İsrail'in Şucaiyye'deki şiddetli bombardımanı nedeniyle cesetlerin tamamına ulaşılamadığını, yaralılara da yardım götürülemediği için ölü sayısının artabileceğini ifade etti. Ekipler, saldırılar nedeniyle, ambulansların ve ilk yardım ekiplerinin bölgeye ulaşmakta zorluk çektiğini kaydetti. Öte yandan, saldırıların başladığı günden bu yana yaklaşık bin 90 evin tamamen yıkıldığı, 18 bin 70 evin ise zarar gördüğü belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler