Gazze'ye füze saldırısı

İsrail uçaklarının, Gazze Şeridi'nde düzenlediği hava saldırılarında 2 Filistinli öldü, 15'e yakın kişi yaralandı.

Yayınlanma: 25.08.2011 - 06:03
Abone Ol google-news

Gazze'deki kaynaklar, İsrail uçaklarından gece atılan bir füzenin Gazze kentinin Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde bir grubu hedef aldığını ve bu saldırıda İslami Cihad'ın bir üyesinin öldüğünü, bir diğerinin de yaralandığını bildirdiler. İslami Cihad'ın askeri kanadı Saraya Kudüs Tugayları, yaptığı açıklamada, 21 yaşındaki Mahmud Attia'nın kendi üyeleri olduğunu bildirdi.

Saraya Kudüs Tugayları, açıklamasında İsrail'in Aşkelon iline ve Eşkol'e 5 Grad roketi attıklarını ve bu roketlerin dün gece bir füze saldırısında öldürülen Saraya Kudüs Tugayları'nın Refah'taki saha liderlerinden İsmail Esmer'in katledilmesine karşılık olduğunu belirtti.

İsrail ordu sözcülüğü de saldırıyı doğruladı ve uçakların Eşkol Bölge Konseyi'ne roket saldırısında bulunan bir grubu hedef aldığını, hedefin vurulduğunu bildirdi.

Filistinli kaynaklar, İsrail uçaklarının gece yarısı sonrasında Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya'da bir futbol kulübü alanını hedef aldığını, bu saldırıda 1 kişinin öldüğünü, en az 10 yaralı olduğunu belirttiler. Uçakların, bölgenin güneyinde Mısır sınırındaki Refah'taki bir tüneli bombalamasında da 4 dolayında yaralı olduğu, tünel içinde mahsur kalanların olabileceği de kaydedildi.

Bu arada Filistinli ambulans görevlileri, dün Refah'ta Saraya Kudüs Tugayları üyesi İsmail Esmer'in öldüğü aynı bölgede 65 yaşında bir Filistinli'nin cesedini bulduklarını duyurdular. Yaşlı adamın, muhtemelen hava saldırısına öldüğü tahmin edildi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin askeri kanadı Ebu Ali Mustafa Tugayları da Ofakim'e roket attıklarını açıkladı.

Böylece, Hamas hükümeti ve bölgedeki Filistinli gruplarla, İsrail arasında varıldığı bildirilen Pazartesi günkü sözlü ateşkes mutabakatının ardından, Gazze'de İsrail saldırılarında toplam 4 Filistinli öldü, onlarca kişi yaralandı. Gazze Şeridi'nden de İsrail'e roket saldırıları da durmadı.

Bu arada, Gazze'den atılan bir roketin İsrail'in Hof Aşkelon bölgesinde bir arabaya isabet etmesi sonucu, araçta parçalanan camların bir bebeğin de yaralanmasına neden olduğu belirtildi.

İsrail ordu sözcülüğü, gece yarısı ve sonrasındaki tüm saldırıları da doğruladı ve İsrail Hava Kuvvetleri uçaklarının Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bir silah deposunu ve bölgenin güneyinde kaçakçılıkta kullanılan bir tünelle silah yapım sitesinin vurulduğunu kaydetti.
Ordu Sözcülüğünün açıklamasında, bölgeden gün içinde 10'dan fazla roketin İsrail'in güneyini vurduğu, roketlerin maddi hasarlar yanı sıra bir bebeğin yaralanmasına da neden olduğu ifade edildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler