Genç Fransız piyanistin müthiş Bach Gecesi

41.İstanbul Müzik Festivali kapsamında Piyanist David Fray'ın 21 Haziran Cuma akşamı İş Sanat Konser Salonu'nda verdiği bis'te dahil tamamen Bach'ın eserlerinden oluşan konseri yorumu, tekniği,eser seçimiyle müthiş etkileyiciydi.

Yayınlanma: 23.06.2013 - 06:10
Abone Ol google-news

Johann Sebastian Bach “Toccata, Mi minör BWV 914” ile başlayan Fray, “Partita, Mi minör No. 6”, “Toccata Do minör, BWV 911” ve “Partita Do minör, No. 2” eserlerini çaldı. Sanatçı ısrarlı alkışlara gene Bach’ın bir bestesiyle yanıt verdi.

2004 Montreal Uluslararası Müzik Yarışması’nda hem ikincilik hem de En İyi Kanadalı Besteci Yorumcusu ödülünü kazanarak ilk albümünü çıkaran, Bach’ın klavyeli çalgılar için konçertolarını seslendirdiği albümüyle 2009’da ikinci ECHO Klasik ödülünü kazanan Fray, Bach’ı “başlı başına bir zirve, kendi içinde başlangıç ve son” olarak tanımlıyor. David Fray’in Bach yorumları için Gramophone dergisi “muhteşem tonu ve enfes trilleriyle alçakgönüllü bir ustalık ve müzikal olgunlukla yapılan içten, şiirsel bir büyü” diye yazıyor.

Tamamen Bach’a adanmış, bazısı ilk kez çalınan eserlerden seçilen bu gecede festival dinleyicisi de bu yorumların ne kadar doğru olduğuna şahit oldu. Konserin ardından fuayede CD’lerini dakikalarca imzalayan Faray’ı ve Festival yönetmeni Yeşim Gürer Oymak’ı kutlayanlar arasında festivalin Onur Sanatçısı Süher Pekinel de vardı. Fray, Pekinel’e kendilerini tanıdığını belirterek, konserde bulunuyor olmalarından, tebriklerinden dolayı çok teşekkür etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler