"Genç yaşta siyasete girin, siyaset yapın"

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, ''Genç yaşta siyasete girerseniz devlet adamı, emekli olduktan sonra girerseniz, milletvekili olursunuz. Genç yaşta siyasete girin, siyaset yapın'' dedi.

Yayınlanma: 29.03.2011 - 14:51
Abone Ol google-news

DSP'den yapılan yazılı açıklamada, Hasan Erçelebi'nin, Genç Liderler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arıncı ve beraberindeki heyeti DSP Genel Merkezi'nde kabul ettiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Mehmet Arıncı, gençlerin siyasete katılımı için farkındalık yaratmak amacıyla ''25 Yaş 25 Aday'' adı altında kampanya başlatıklarını bildirdi.

Erçelebi ise gençlerin siyasete girmesinin önemine dikkati çekerek, ''Genç yaşta siyasete girerseniz devlet adamı, emekli olduktan sonra girerseniz, milletvekili olursunuz. Genç yaşta siyasete girin, siyaset yapın. Siyaset yapa yapa öğrenilir. Siyasetin çıraklığı ve kalfalığı uzun sürer. DSP'nin kapısı gençlere her zaman ve her yerde açıktır. Amacımız, Demokratik Sol felsefenin bütün dünyaya yayılması ve insanların özgür, mutlu olmasıdır'' ifadelerini kullandı.

Kabulde DSP Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Jale Ağırbaş da sivil toplum örgütlerinde görev yapanların, siyasi partilerde de üyelerinin bulunması gerektiğini vurgulayarak, bunun siyaset dinamiği bakımından önemine değindi.

Türkiye'de 1980 sonrasında gençler için siyasetin hayli zorlaştığını belirten Ağırbaş, gençlerin siyasette aktif olarak yer almasının, Türkiye'yi ileriye taşıyacak önemli faktörlerden olacağını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler