'Genel başkana inancımız tam'

CHP İstanbul İl Başkanlığına adaylığını açıklayan Bülent Kerimoğlu, genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'na inançlarının tam olduğunu belirterek, ''Partimizi iktidar yapacağına inanıyorum. Ben sayın genel başkanın kendi evlatları arasında taraf olmayacağını biliyorum'' dedi.

Yayınlanma: 05.05.2012 - 13:01
Abone Ol google-news

Partinin il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Kerimoğlu, 13 Mayıs'ta yapılacak il kongresinde başkanlığa aday olacağını söyledi.

Kerimoğlu, yaklaşık 30 ilçeyi ziyaret ederek kongreye hazırlandığını, bu yarışta diğer adayların da değerli ve önemli olduğunu ifade ederek, ''CHP'de görev yapan herkesin emeği bizim için değerlidir. Fakat biz CHP'yi, özellikle bundan sonra iktidar yapmak için, sahip olduğumuz belediye sayısını inşallah 2014 yerel seçimlerinde 20-25'e çıkarmak ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni almak için adayız'' diye konuştu.

Bülent Kerimoğlu, il başkanlığına kendisiyle birlikte mevcut il başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve Ali Özcan'ın aday olduğunu, ancak bu yarışın kongrede 2 kişiyle devam edeceğini düşündüğünü kaydetti.

''Adaylığınız Oğuz Kaan Salıcı'ya yaramıyor mu?'' şeklinde bir soru üzerine Kerimoğlu, CHP Genel Merkezi'nin, Salıcı'yı desteklediği yönünde bir bilgisinin olmadığını dile getirerek, şöyle devam etti:

''Bu konuda sayın genel başkanımızın kamuoyuna bir açıklaması var, 'seçilen il başkanı benim il başkanımdır' şeklinde. Ben sayın genel başkanımızın bu konudaki samimi düşüncesine yürekten inanıyorum. Bizim genel başkana inancımız tamdır. Partimizi iktidar yapacağına inanıyorum. Ben sayın genel başkanın kendi evlatları arasında taraf olmayacağını biliyorum. Biz genel merkezin bir adayı desteklediğini düşünmüyoruz, çünkü bütün adaylar CHP'ye emek vermek için aday. Bu konuda taraf olacaklarını düşünmüyorum. Ayrıca biz Ali Özcan ağabeyimizin, tahmin ediyorum ki adaylık talebini bizim lehimize inşallah, örgütün de bu konudaki ısrarıyla geri çekecektir. Neticede İstanbul İl Kongresi 2 adaylı bir yarış olacaktır.''

Kerimoğlu, il başkanı olması durumunda, İstanbul'daki ilçe belediye sayısını arttırmak ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanmak istediklerini dile getirerek, CHP'nin İstanbul'daki üye sayısını da yükseltmeyi hedeflediklerini vurguladı.

''Biz artık CHP'de örgütün, emeğin ve liyakatin yok sayıldığı bir CHP anlayışına şiddetle karşıyız'' diyen Kerimoğlu, şöyle devam etti:

''CHP, başarıyı yakalamak için sağdan devşirme adaylarla değil, gerçek emekçi solcularla yoluna devam edecektir. Biz inşallah İstanbul il başkanı olduğumuzda asla CHP'de sağcılara geçit vermeyeceğiz, soldan gelen emeği, liyakati olan gerçek devrimci, halkçılara destek vereceğiz. Bizim temel prensibimiz il başkanlığında bu olacak.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler