'Gerçek bir hukukçu konuşmasıydı'

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ''Bu seneki yargı yılının açılışında Yargıtay Başkanımızın yaptığı konuşma gerçek bir hukukçu konuşmasıydı. Yani Türkiye'deki adli sistemin, yargılama sistemimizin sorunlarını ele alan ciddi bir konuşmaydı'' dedi.

Yayınlanma: 07.09.2011 - 16:42
Abone Ol google-news

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can'ın babasının cenaze törenine katılmak için geldiği Kırıkkale'de, törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Atalay, bir gazetecinin ''Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak'ın, adli yıl açılış konuşmasında özellikle tutukluluk süresi ile ilgili konuşmasını nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusunu şöyle yanıtladı: ''Yargıtay Başkanımızın konuşmasını doğrusu çok beğendim. Hem tutukluluk süreleriyle ilgili hem Yargıtayın çalışma şartlarıyla ilgili hem gecikmelerin sebebiyle ilgili çok gerçekçi iyi tespitler yapmıştı. Yani şunu da ifade edeyim, bu seneki yargı yılının başlangıcında açılışında Yargıtay Başkanımızın yaptığı konuşma gerçek bir hukukçu konuşmasıydı. Yani Türkiye'deki adli sistemin, yargılama sistemimizin sorunlarını ele alan ciddi bir konuşmaydı. Gerçekten iyi hazırlanmış eskiden alışık olduğumuz o siyaset dozu yüksek konuşmalardan ziyade, gerçek bir hukukçu, bir yüksek mahkeme başkanının konuşmasıydı. Ciddi bir konuşmaydı. Onu ifade edebilirim. Ben çok beğendim.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler