Gerçeküstü bir kara mizah “Joko’nun Doğum Günü”

Projection mapping teknolojisi ile yüksek performans gerektiren hareket tasarımını birleştirerek sahnelenen, gerçeküstü bir kara mizah “Joko’nun Doğum Günü”

Yayınlanma: 20.11.2016 - 18:37
Abone Ol google-news





Gerçeküstü bir kara mizah “Joko’nun Doğum Günü” 29 Kasım Salı 20:30'da Ortaköy Afife Jale Sahnesinde ve 3 Aralık Cumartesi 20:30’da Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezinde.


Yolcu Tiyatro çağdaş sanat hayatının önde gelen isimlerinden Fransız yazar Roland Topor’un “Joko’nun Doğum Günü” adlı eserini Ersin Umut Güler'in rejisi ile sahneliyor. Kasım-Aralık aylarında Kadıköy, Beyoğlu, Caddebostan ve Ortaköy’de sahnelenecek olan oyunun çevirisi ise Mine G. Kırıkkanat’a ait.

29 Kasım Salı 20:30'da Ortaköy Afife Jale Sahnesinde ve 3 Aralık Cumartesi 20:30’da Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezinde olacak oyunun yönetmenliğini “Kapıların Dışında” ve “Karanlığın Ötesinden Gelen Sesler” oyunlarının yönetmeni Ersin Umut Güler yapıyor. Hareket Tasarımında Selçuk Göldere’nin imzasının bulunduğu oyunda, Digital Görüntü ve Ses Tasarımı Tufan Dağtekin’e ait.



Projection mapping teknolojisi ile yüksek performans gerektiren hareket tasarımını birleştirerek sahneye konan oyunun oyuncu kadrosunda  Tolga İskit, Ayşe Tunaboylu, Cenk Dost Verdi, Efe Ünal, Merve Dağlı, Yasemin Ertorun, Burak Üzen, Sercan Dede yer alıyor.
Sistemin, insan bedenini ve aklını kontrol altına alma hırsını, ezen ezilen ilişkisi üzerinden absürd bir anlatım biçimi ile anlatan oyun; su deposunda işçi olarak çalışan Joko'nun başından geçenleri anlatıyor.  
Joko “Bir de sizleri taşımaya başladığımdan beri yere bakıyorum hep, daha önce göğe bakardım.” cümlesiyle de başkalarının sırtına binip keyfini sürenlerle bu duruma ses çıkarmayan insanların durumunu özetliyor.


29 Kasım Salı 20:30'da Ortaköy Afife Jale Sahnesinde ve 3 Aralık Cumartesi 20:30’da Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezinde olacak oyun, insanın başkalarını sırtında taşımayı kabul etmesiyle, benliğini kaybetme hikayesini acı çekme ve çektirme ekseninde ortaya koyuyor.


Tarih: 29 Kasım Salı 20:30 / 3 Aralık Cumartesi 20:30
Yer: Ortaköy Afife Jale Sahnesi / Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi
Biletler: Biletix’te ve Gişe'de.
Rezervasyon: 0507 706 81 21


 
Kasım-Aralık Oyun Programı
29 Kasım Salı 20:30 Ortaköy Afife Jale Sahnesi
3 Aralık Cumartesi 20:30 Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi
4 Aralık Pazar 18:30 Ortaköy Afife Jale Sahnesi
11 Aralık Pazar 18:30 Ortaköy Afife Jale Sahnesi
24 Aralık Cumartesi 20:30 Sahne Pulcherie
27 Aralık Salı 20:30 Ortaköy Afife Jale Sahnesi
29 Aralık Perşembe 20:30 Caddebostan kültür Merkezi (CKM) Büyük Salon

 

Yazan: Roland Topor
Yöneten: Ersin Umut Güler
Çeviri Mine G. Kırıkkanat
 
Hareket Tasarımı : Selçuk Göldere
Production Desing, Sound Desing, Animasyon Post Production : Tufan Dağtekin
 
Kostüm Tasarımı : Makbule Mercan
Işık Tasarım : Alev Topal
Sahne İllüstrasyonları : Can Badur
Oyun Fotoğrafları: Orhan Cem Çetin / Saygın Serdaroğlu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler