Gezi'ye destek için siyah kurdela

KESK, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar nedeniyle yarından itibaren tüm ülkede iş yerlerine siyah kurdela ve giysilerle gideceklerini bildirdi.

Yayınlanma: 03.06.2013 - 11:33
Abone Ol google-news

KESK, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar nedeniyle 4 Haziran Salı gününden itibaren tüm ülkede iş yerlerine siyah kurdela ve giysilerle gideceklerini bildirdi.

KESK'ten yapılan yazılı açıklamada, Gezi Parkı'nda 7 gün önce başlayan eylemleri bastırmaya yönelik ve eylemlerin, insanların can güvenliklerini ortadan kaldıran bir boyutta devam ettiği ifade edildi.

Açıklamada, KESK'in, halkın can güvenliğini ortadan kaldırmaya yönelik tutuma karşı bir karar aldığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:
"4 Haziran Salı gününden itibaren tüm ülkede iş yerlerimize siyah kurdela ve siyah giysilerle gideceğiz. İş yerleri önünde halkın can güvenliğini, düşünce, ifade ve eylem hakkını yok sayanların vahşetini kınayan basın açıklamaları yapacağız. Daha önce 5 Haziran'da yapacağımızı ilan ettiğimiz grevimizi 4 Haziran Salı günü saat 12.00 itibariyle başlatacağız. 'İnsanca Yaşam, Güvenceli İş ve Güvenli Gelecek, Demokratik Bir Türkiye' talebiyle yapılacak grevimiz, 5 Haziran Çarşamba günü de devam edecek ve kitlesel biçimde meydanlara çıkacağız."

DİSK tarafından da, Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili Salı günü saat 12.00-14.00 arasında tüm iş yerlerinde ve alanlarda bildiriler okunacağı belirtildi.

Memurlardan 'Gezi'ye destek grevi

Öte yandan; KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, yarın saat 12.00'de greve çıkacaklarını açıkladı. İsmail Hakkı Tombul, DİSK, TBB, TMMOB ve Sendikal Güç Birliği'ne de greve destek için çağrı yaptıklarını; olumlu karşılanması durumunda Çarşamba günü bu örgütlerle daha geniş bir grev yapacaklarını söyledi.

KESK'in, 657 sayılı Devlet Memurları Yasasında değişiklik öngören torba yasa tasarısını protesto etmek için yapacağı uyarı grevi Taksim Gezi Parkıyla başlayan eylemler nedeniyle Salı gününe çekildi.

KESK, DİSK, Türk Tabipler Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile Sendikal Güç Birliği'ni de greve destek vermeye çağırdı. Taraflar bugün saat 16.00'da bir araya gelerek Çarşamba günü ortak grev yapmayı karara bağlayacak.

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, Çarşamba günü 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'nda Değişiklik öngören torba yasa tasarısını protesto etmek için uyarı grevi kararı aldıklarını belirterek, Taksim Gezi Parkı ile başlayan eylemler nedeniyle grevi yarına aldıklarını açıkladı. Artık grevin 657 için değil; insanca yaşam, güvenceli iş ve güvenceli gelecek, demokratik bir Türkiye için yapılacağını söyledi. Yarın KESK'e bağlı öğretmenler, doktorlar, hemşireler, büro çalışanlarından oluşan 250 bin memurun iş yerlerine siyah kıyafetle gidip, siyah kurdele bırakacaklarını; ardından da öğle saatlerinde greve başlayacaklarını bildirdi.
 
DHA'nın haberine göre; Tombul, demokratik bir Türkiye için bu greve DİSK, Türk Tabipleri Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile Sendikal Güç Birliği'ni davet ettiklerini ve bugün saat 16.00'da taraflarla bir araya gelerek konuyu görüşeceklerini söyledi.
 
Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Beyazıt İlhan da tabanlardan Taksim Gezi Parkı eyleminin bir uyarı greviyle desteklenmesi talebi geldiğini belirterek, konuyu saat 16.00'da görüşerek karara bağlayacaklarını açıkladı. İlhan, çıkacak karara göre Türkiye Barolar Birliğini de bu greve destek vermeye çağıracaklarını bildirdi.
 

90 bin doktor
 
Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Beyazıt İlhan da tabanlardan Taksim Gezi Parkı eyleminin bir uyarı greviyle desteklenmesi talebi geldiğini belirterek, konuyu saat 16.00'da görüşerek karara bağlayacaklarını açıkladı. İlhan, çıkacak karara göre Türkiye Barolar Birliğini de bu greve destek vermeye çağıracaklarını bildirdi. İlhan, TTB'nin 90 bin doktor üyesi bulunduğunu anımsatarak, o gün aciller, yatan hastalar, kanser ve diyaliz hastaları hariç hastane ve diğer sağlık birimlerinde hizmet verilmeyeceğini ifade etti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon